Korlátozod, hallgatásra ítéled magad, ha szexről van szó?

Újabb kérdések jöttek Mester Dórától, amelyekre én újfent igyekeztem a magam speciális stílusában reagálni. Meglehet, hogy sokak szemében kissé “túl rugalmasan” kezelem ezeket a kérdéseket, erre viszont azt tudom mondani, hogy én így érzem magamat jól és ezt érzem helyesnek.

Kérdés 1:

Te hányszor kapod magad azon, hogy szex, test, erotika témában korlátozod, hallgatásra ítéled magad? Hogy inkább nem mondod ki, hanem megtartod magadnak…
-Szerencsére ez nagyon ritkán fordul velem elő, mivel a komplett életmódommal igyekszem a szexualitást az erotikát és minden ehhez kapcsolódó gondolatot az élet teljesen normális részeként kezelni és erre bátorítani másokat is. Az egyik célom, hogy eltöröljem a szótárakból a “hálószobatitok” szót, mert a szemérmes titkolózás sokkal több problémát okoz, mint amennyi előnnyel a témát érintő nyitottság járna. Mindazonáltal sajnos a saját életemben is megfigyelhetem bizonyos szituációkban a korlátok alkalmazását, ezt elsősorban a munkahelyemen veszem észre magamon, ahová sajnos “nem való” az ilyen gondolatok nyílt megvitatása. Egyszer véletlenül megnyitottam az irodában egy erotikus szituációban készült képet magamról és a feleségemről, sosem fogom elfelejteni azt az ijedt kapkodást, hogy minél gyorsabban eltüntessem a monitorról az oda nem illő tartalmat. Elég szörnyű dolognak tartom, hogy az emberek nem vállalhatják fel a meztelenségüket bármilyen szituációban, mert az nem fér bele az adott keretek közé és büntetést érdemel ezen szabály megszegése.Kérdés 2:

Vagy ha eddig nem kaptad ezen magad, mi történik, amikor ezt elkezded figyelni, mondjuk, három napon át? Értek ezalatt szóhasználatot, képet, videót, társalgási témát, bármit.
-Nem tudok ide nagyon mást írni. A baráti körömben és a családomban igyekszem a lehető legtermészetesebben venni és kommunikálni a szex és szerelem kérdésköreit. A barátaimat igyekszem finoman terelgetni a saját nemiségük kiteljesítése érdekében, hogy minél virágzóbb párkapcsolatuk lehessen. A képekkel és a videókkal kapcsolatban annyi problémám van, hogy az már két emberen múlik és amíg én totális lazasággal tudom kezelni ezt a kérdést, addig Judit a feleségem nálam lényegesen zárkózottabb személyiség. Amikor felmerül a gondolat, hogy bárkinek bármilyen képet vagy videót mutassak, akkor figyelembe kell vennem azt is, hogy ezzel őt se sértsem meg. Szerencsére elméleti szinten nem zavarja ha a “hálószobatitkainkról” szóban kommunikálok, csak a képekkel és videókkal kell óvatosan bánjak.Kérdés 3:

Mi volt az adott helyzetben az elnémulás oka?
-Szerencsére elnémulni nem szoktam. Ha valaki mer tőlem kérdezni, akkor én merek válaszolni is, legyen az bármilyen intim kérdés bármilyen szituációban. Kimondottan szeretem a provokatív kérdéseket, mert azokon keresztül tudom a leghatékonyabban szemléltetni a témát illető rugalmas hozzáállásomat és tudom büszkén felvállalni a szerelmi életünk sikereit és erejét. A munkahelyemen egyszerűen csak kerülöm ezt a témát, de ha valaki mégis kérdez akkor én ott is őszintén válaszolok.Kérdés 4:

Milyen érzés volt hallgatni?
🙂

Kérdés 5:

Próbáltad már feszegetni a határokat, megéltél belső konfliktust, mert azt érezted, hogy ez nem elfogadott, de te mégis azt mondanád, mutatnád, néznéd, tennéd, vágynád?
-Egy bérház földszintjén lakunk, ahová a konyhánkba gyakorlatilag az egész ház gangos folyosóiból és az udvarról is be lehet látni. Régen nem “mertem” meztelenül a konyhában tartózkodni, mert jujj, mit fognak szólni a szomszédok hozzá… Aztán ezen elgondolkodtam egy kicsit. Jó pasinak tartom magam, büszke vagyok önmagamra testestül, lelkestül. Miért kellene szégyelljem a csodálatos testemet? Nem az utcán járnék meztelenül, ami büntetendő, hanem a saját lakásomban. Amióta ezt végiggondoltam, minden este meztelenül tevékenykedek a konyhában, amikor éppen a kedvem tartja. Ha valakit zavar, az ne nézzen be, aki pedig nézni akarja, az nézze. Nem érdekel, ez vagyok én és büszkén vállalom bárki előtt.

Kérdés 6:

Mire sarkallt az óvatosság: végül mégsem mondtad, mutattad, csináltad vagy tetted máshogy?
-Továbbra is kényesen ügyelek, hogy a telefonomon, ami tele van a közös erotikus képeinkkel, idegenek ne böngésszék a képeket/videókat. Egyszerűbb lenne az élet, ha nyugodtan odaadhatnám nekik, hogy tessék, lapozgassátok csak, de sajnos erre jelenleg nincs lehetőség.

Az eredeti cikk itt olvasható

Gilján János életmód-, párkapcsolati és szexuál coach

Érdekelhet még:

Szerelem és párkapcsolat rovat

Vénusztangó +18

Létezik kielégító szexualités egyetlen nővel?

Cölibátus szindróma – amiért több felnőtt pelus fogy, mint gyerekre való


Share Button

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.