Létezik kielégítő szexualitás egyetlen partnerrel?

Ma érdekes beszélgetésem alakult ki reggel a konditeremben két gyakorlat között. Leszólított egy “harmincsok” éves férfitársam, mert tudja, hogy írtam a könyvemet és foglalkozom párkapcsolati coachinggal. Ezt kérdezte tőlem:
-Szerinted létezik hosszútávú párkapcsolat és kielégítő szexualitás egyszerre egyetlen nőben?
Erre ezt válaszoltam neki: 
-Természetesen lehetséges, amennyiben a pároddal minden nap újra és újra el tudjátok varázsolni egymást. Korábban elég hedonista életmódot folytattam, de amióta tudom, hogy mit akarok és kire van szükségem, azóta teljesen kielégítő számomra a feleségem nőként.
Jó mélyen a szemembe nézett és így felelt:
-Vagy csak bekamuzod magadnak, hogy ez jó neked és elfojtod a vágyaidat. Férfiak vagyunk, nekünk az a normális ha szórjuk mindenfelé a magjainkat és minél több nőt megdugunk.
Elmosolyodtam és az alábbi választ adtam neki:
-A feleségem megtalálása előtt hozzávetőlegesen 30 nővel kerültem szexuális kapcsolatba. Miután összejöttünk, a kapcsolatunk elején még kézenfekvő volt, hogy folytatni fogom a hedonizmusomat, ezért össze is jöttem egy másik lánnyal. Azt vettem észre, hogy rengeteg energiámba került, hogy ne bukjak le vele. Megszervezni a találkozókat, kitörölni az üzeneteket, fedősztorikat szervezni, mindez egy halom energia. És azt vettem észre, hogy amikor valóban ott volt előttem a lányka és a szexre került a sor, nem volt jobb vele, mint a párommal. Más volt, de nem volt jobb. Ez pedig elgondolkodtatott. Biztosan be akarom kockáztatni azt a lányt, akivel végre megéreztem az összhangot, csak azért, hogy valaki mást is megdughassak? Biztosan be akarom fektetni ezt a rengeteg energiát egy olyan élménybe, amit otthon minden erőfeszítés nélkül megkapnék? Ezután rájöttem, hogy abbahagyom a félrekefélést és az így felszabaduló energiát inkább a páromra fordítom. Rájöttem, hogy az egyetlen módja annak, hogy a kapcsolatunk ne laposodjon el az, ha közösen fejlesztjük a szexualitásunkat és a kettőnk közötti harmóniát. Ma már csak olyankor fordul meg a fejemben egy kósza pillanatra, hogy vajon milyen lehet valaki mással lenni, ha valamiért kimarad 3-4 nap szex és kanos leszek tőle. Amikor viszont minden rendben, akkor a többi nő számomra nem nő, hanem ember. 
A megcsalás minden esetben valami hiányára utal a kapcsolatban. Ha megvan az igény, hogy félrelépjünk, gondolkozzunk el rajta, hogy vajon mi hiányzik….

Ezután pedig folytattuk a kicsit hosszúra nyúlt beszélgetés után a kondi programot. A vállizmaim már igényelték a folytatást! 

Gilján János életmód-, párkapcsolati és szexuál coach

Ez is érdekelhet:

Boldogság és Szenvedély rovat

Szerelem és párkapcsolat rovat

Infógyűjtés a neten: Szexuális bolhapiac a világháló

Önmagunk szeretete és ennek hatása szexualitásunkra

Mit tegyél, ha vágyaidban minden más szerepel, csak a párod nem?


Share Button

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.