Hangtál – ősi gyógyeszköz vagy a new age ötlete?

Hangtál – gyógyító edény vagy hangszer

Úgy érzem az embereknek nagyon kevés a megértésük a hangtál múltjának irányában, mert félrevezetés folyik a világban. A hangtálakat régen soha nem használták gyógyításra, mert nem erre voltak kiképezve. A hangtálaknak a gyógyászati felhasználása a védikus gyógyászati iratokban mítosz. Nem hiszem hogy Csaraka akármilyen szanhitában is írt volna erről. Márpedig a védikus ősgyógyászat az ayurvéda, s ha abban nincs hangtálakról szó, akkor itt valaki nagyon másfele terelte nyugaton a témát. Nemrég kezdtek rájönni a hangterápiás kollégáim közül is többen, hogy itt nem ősi módszerről van szó a hangtálak tekintetében, hanem egy new age-ről egy új ötletről ami valakinek nagy hasznot hozott és ebben az irányban átformálta az emberek tudatát és megértését a hangtálakról.

Mondhatjuk azt, hogyha soha egyetlen nyugatinak sem jutott volna eszébe, hogy a hangtálakat még inkább a gyógyító frekvenciák felé kalapáltassák a hangtál-készítő szakemberekkel, akkor keleten a mai napig nem lenne hangtál-gyógyászatról szó? Igen, mivel szertartásos kellék volt a hangtál, és egyáltalán nem volt még az ősi időkben ilyen téren használva, vagy ennyire felfejlesztve a hangtartománya. Csak áldozati tálként az isteneknek, vagy az opus magnum megalkotásához segéd anyagként a középkori mágusoknak. De gyógyításról szó sem volt. Ez egy alkimista eszköz, vagy pedig egy szertartási kellék volt. A new age azonban más irányt adott hozzá.

Lesley Tiger Mondod ezt úgy, hogy isten tudja, hány kurzust tartottál már hangtálakkal? Honnan ez a pálfordulás? Tetszik amúgy ez a felismerés, én mindig is humbugnak tartottam. A bableves főzéshez hasznosabbnak véltem mint az ilyesmikre 😀
Velency Ildikó Gyurma Szenge, Viktor csak rávilágított a valódi értékére a hangtálaknak…nem csak stb….
Harangozó Viktor Te miről beszélsz kedves Serva? Milyen pálfordulásról? Elolvastad amit írtam? A hangtálak múltjáról beszéltem, nem a jelenéről. A jelenben egy olyan irányba alakították a hangtálak szerkezetét, anyagi tulajdonságait ami tisztítja a vért és helyreállítja hatékonyan az egészséget. Attól, hogy új találmány, s régen nem volt ilyen irányú felhasználása a tálaknak, az nem jelenti, hogy ne működne ez az új irány. Sőt ,nagyon is működik, a mai napig gyógyítok vele embereket, hatékonyan és a kollégák is 🙂
Serva az a te magánvéleményed, hogy ezt humbugnak tartod. Javaslom olvasd el vagy hallgasd meg kedves kollegina, Pál Adrienn munkásságát, amit közösen egy orvossal bizonyítottak be 🙂
Mészárosné Kiss Edit Egy párhuzamos pèlda: Régebben is ènekeltèk a magyarok a pentaton skálára èpülő, ősi magyar dalokat, de vajon hányan használhatták tudatosan gyógyításra ezeket? Most már viszont tudjuk, hogy a pentaton skála csodálatos gyógyszer nemcsak a léleknek, de a testnek is!
Harangozó Viktor Egy szó mint száz, nem minden szar, ami új, és a régi dolgokat is fel lehet újítani más rendeltetésű irányba. Ennyi volt az üzenete ennek a cikknek 🙂 S itt egy másik bizonyíték: A régi vékony falú antik tálak ezernyi hanggal rendelkeznek, de nem tartják annyira erősen a hangokat, mint az új testátrezegtető vastagfalú, kevesebb fémből álló (de módszeresen párosított fémötvözetekből készült) kezelő tálak. Tehát, a régi tálak megnyitják ezernyi hangjukkal a lélek mélységeit, ezáltal segítenek hozzá a belső megvalósításhoz a saját önismeretünk alkímiai folyamatához. Amire rendeltettek anno ősileg, hogy az univerzum makrokozmikus valója megélhető legyen az emberi mikrokozmikus testben, s így felismerődjön ezen kettősség ősi egysége. Az új hangtálak viszont nem rendelkeznek annyi sok felhanggal, de hosszan szólnak stabilan és főként megnövekedett testi átrezegtető-, és főként testi pszichés gyógyító hatásuk van 🙂
Zoltán Zplus Palatinus Igaz vagy sem, az egyiptomi misztériumiskolákban használták (fehér kő-tál, nem jut eszembe a neve 😉 ) “behangolásra”- a beleöntött víz mennyiségével hangolták be a frekvenciáját..
Esetleg hallottál valamit erről?
Harangozó Viktor igen, az egyiptomi misztériumokban is felhasználták a hangrezonáns üregeket mind folyékony mind száraz minőségben a beavatási szertartásokhoz. De soha semmilyen helyen a múltban nem gyógyítottak ily módon. A gyógyítás új találmány és remek új felhasználható lehetőség 🙂
Komombonál a nagyobb vízzel töltött üregekbe krokodilokat is engedtek, és a jelöltnek bizonyítania kellett bátorságát, hogy átúszik közöttük. Hasonlóan, ahogy egyes afrikai törzseknél a beavatás előtt lekenik az illetőt mézzel és ráeresztik a vad méheket, azok egyből érzik a félelem ferromonját és halálra szúrják ha félni kezd.
István Czeczon Imhotep alabástrom vázákat használt, vízzel behangolva, termenként más más frekvenciára, és a tanítványok ezekben a termekben meditáltak.
S.Varga Ilona Ladakhban is ezt tartják. Pedig annál autentikusabb hely (Nyugat-Tibet) nem létezik. Bizonyos gyógyító szertartások alkalmával használják, de nem úgy, mint a műezoterikusok.
Zsolt Kiss Ladakh nem nyugat Tibet! Nepál autentikus ezügyben. Figyelj oda

 

S.Varga Ilona Sajnos nem. Sok időt töltöttem ott, s ott fogok élni majd a közeljövőben. Évek óta kutatom a z országot. Erre tettem fel az életemet.
Szajkó Angelika Köszönöm,megint valamivel bővült a tudásom. 🙂
Balog Gyula ettek és ittak is belőle….nézz meg pl. a samsarát….a konyha tele van fém tálakkal….így pótolták az ásványi anyagot a szervezetükben….émmá csak tudom hisz valaha ilyeneket készítettem miközben faluról falura jártam 😉
S.Varga Ilona Nem. Enni nem ettek belőle. Az pusztán hangszer volt. Az edények a gazdagság szimbólumai, mind a mai napig. Több ilyen konyhában jártam. Az edények nem ebből az anyagból vannak.
Balla Tibor ez nagyon fura. Ezidáig úgy tudtam, hogy Ladakh észak-Indiában van. Hangtálas kérdésekben Nepálnál autentikusabb hely nem létezik. Ott viszont egy történelmi (autentikus helyen) ételeket szolgáltak fel bennük. Hangszerként legkevésbé sem használták/használják őket. inkább rituális eszközként ismeretes. Lásd zen templomokban. Amiket leírtam, készen állok bármikor dokumentálni képekkel a fenn említett helyszínekről. Kifejezetten a tudatlanság eloszlatása érdekében.
Zsolt Kiss Igaz! Többször jártunk Nepálban,együtt is! Tibi Barátom pedig bejárta Ladakh spirituális helyeit a zalaszántói Ludup Lámával…
László Molnár Nem is tudom én ezt..?, hogy a hangtál hang gyógyít vagy a hangtálos vagy esetleg a hangtál készítő vagy a hely ahonnan az anyaga van a tálnak? Esetleg mindegyik együtt..?
Balog Gyula van ott még rezgés is azt kihagytad 😀


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.