Világvége jóslatok

Valóban lesz egyszer világvége?

Sajnos-nem sajnos, 2012.12. 21. egy egyszerű hétköznapi dátum maradt. Összegyűjtöttem számotokra néhány cikket, amik pro vagy kontra azt bizonyítják, mostanában valaminek vége lehet. No, de mi is lesz ez???

roma

2002-ben így látták: A katolikus egyház tíz éven belül megszűnhet – állítja a Catholic Planet című internetes magazin októberi számában Ronald L. Conte szerkesztő. Akkor az egyház botrányai miatt gondolták, hogy maga az egyház van veszélyben!

A Biblia szerint: A Szent Római Egyház végső üldözésekor Petrus Romanus [Római Péter] fog [trónra] ülni, aki sok nyomorúság közepette fogja a juhokat legeltetni; ezek után a hétdombú város [Róma] leromboltatik, és a [vagy: egy] félelmetes Bíró fogja ítélni az ő népét. Vége. (fordította: Grüll Tibor)fehervonal2_1024

malakias2013-ban: Szinte minden hírügynökség említést tett vatikáni tudósításában arról, hogy a XVI. Benedek utódjaként trónra lépő pápa egyben az utolsó lehet az egyházfők sorában. A drámai várakozás alapját a 12. században élt ír Szent Malakiás püspöknek tulajdonított jövendölés adja. Malakiás 1139-ben azt írta, hogy még 112 pápa fog uralkodni, mielőtt végzetes csapás éri a katolikus egyházat. XVI. Benedek a 111. pápa volt a sorban, így emiatt is érthető a konklávé döntése iránti felfokozott érdeklődés

fehervonal2_1024

AntichristSokan úgy gondolják: A természeti csapások megnövekedett számának köze lehet a maják naptárában leírt próféciákhoz, ami egyesek szerint a világ 2012 decemberére jósolt végére utal. Megtörténhet ez? A Biblia szerint egyértelmű, hogy a világnak nem lesz vége 2012-ben, hiszen számos prófécia határozottan leírja, hogy jelen történelmünk egy végső 7 éves időszakkal zárul, amely során egy mindenre elszánt, a Bibliában Antikrisztusként említett diktátor uralja majd szinte az egész világot és csak ezt követően jöhet el a vég. (Hozzátennénk, hogy ez a „vég” nem a földnek, mint bolygónak a végét jelenti, hanem a jelenlegi igazságtalan rendszer, vagy ha tetszik történelmi korszak végét.)earth-pole-changeVannak akik: Földünk mágneses pólusainak felcserélődésétől várják a világ végét. Stoner szerint az emberek szeretik úgy gondolni, valami rendkívüli történik az életükben, de valójában nincs ebben a mozgásban semmi drámai. Ez a mozgás csupán a pólus normális változása. Az elmúlt 330 millió évben 400 alkalommal történt pólusváltás a Föld életében. Egy-egy alkalommal 1000 év alatt történt meg a végleges pólusváltás. Egy 2009-es cikk szerint évi 64 km-rel halad az Északi sark Szibéria felé. Ez a haladás régebben is megvolt, 1831-ben mérték ki először a Föld mágneses mezejét, ehhez képest 1904-re azt tapasztalták, hogy éves szinten 15 km-nyit változott a helyzete. Mindehhez hozzájön az, hogy a Nap pólusváltását is mostanában tartják aktuálisnak, ami egy kb. 11 évente bekövetkező folyamat. Ekkor a Nap intenzívebbé válik. Egy telefonra is letölthető alkalmazás segítségével napi szinten nyomon követhetjük Életadónk mágneses mezejének helyzetét, real time-ban!!! Csodálatosan szép!

nostradamusNostradamus jóslata szerint: A természeti csapások oka, melyek a Harmadik Világháborút kísérik majd, egy neves kortárs kutató, Samael Aun Weor, a Nemzetközi Antropológiai és Tudományos Tanulmányok Gnosztikus Egyesületének alapítója szerint az lesz, hogy egy óriási bolygó közeledik majd, amely hatszor nagyobb Jupiternél, és amelynek Herkolóbusz a neve. Nt. M. Samael Aun Weor Nostradamust idézi:

“Egy sok ideig sötétben maradt csillag rozsdás vas színével lesötétíti majd a holdat, melyet vérző sebbel sebez majd meg, és az égből nagy számban hullanak majd égő kövek, egy élő, emésztő tűz, úgy, hogy nem marad meg semmi élő, melyet a tűz el nem sorvaszt.”

fehervonal2_1024

vilagvege30049 be nem következett világvége-jóslat: A prófétáknak mindig is kedvenc témája volt az emberiség pusztulása, bolygónk, vagy az egész világegyetem vége. Az egyesek által alkalmazott technika egy része abban állt, hogy a végzetes dátumot az eléggé távoli jövőbe helyezték. Ha netán mégsem következik be a Vég, ők már nem lesznek jelen, hogy meg kelljen magyarázni fiaskójukat. Mások, gyakran azért, hogy bátorítsák a hívők anyagi javaktól való megszabadulását, előre megszerkesztik kifogásaikat, hogy túléljék a közönség nagy csalódását, amely rendszerint a be nem teljesedett jóslatot követi. Mindenesetre, a rugalmas gondolkodású hívők előtt maga a jóslat soha nem diszkreditálódik: csupán kissé átszerkesztik a részleteket, és ismét magabiztosan várják a végítélet napját.

fehervonal2_1024Üstökösök jönnek-mennek, a világvégét szeretjük várni…

Derita mNemos
Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük