A testbeszéd megtanulási képessége és az állatövi jelek

A TESTBESZÉD MEGTANULÁSA A ZODIÁKUS SZEMPONTJÁBÓL

A testbeszéd az ön- és partnerismeret egyik leglátványosabb része. Általa megtudhatjuk, mi a valóság a beszélő számára.
Pontosabban azt láthatjuk meg, hogy az e a valóság, amit az illető állít.

Ez minden esetben igen hasznos lehet, különösen, ha az egyénnel valamilyen szorosabb kapcsolatban vagyunk, akár az üzleti, akár a magánéletben. Így könnyebb eligazodnunk az élet forgatagában, hiszen kiváló “mankó” áll a rendelkezésünkre, a Testbeszéd által.

Hogyan álljunk neki a testbeszéd megtanulásának?

A legegyszerűbb, ha igyekszünk minél több időt – de legalább napi 15 percet – mások gesztusainak megfigyelésére fordítani. Saját magunkat és saját testbeszédünket egész nap “fél szemmel” figyelhetjük. Mi legalább mindig kéznél vagyunk magunknak, s így azonnal berögzíthetjük, mely gesztusokhoz, mely érzések társíthatóak. Ennél őszintébb referenciát nehezen találhatnánk, és joggal feltételezhetjük, hogy ha nem is pontosan ugyanazt, de valami hasonló dolgot érezhet a másik ember is a hasonló gesztusok megtételénél.

Alkalmas terep lehet mások tanulmányozására minden hely, ahol emberek találkoznak. Talán a Skorpió érdekeltségű (Nap, Asc., Merkúr, Mars, MC.) emberek élvezik leginkább ezt a “megfigyelős” játékot. Az ő kedvenc tevékenységük a kutatás, akár mások életében is. A Skorpiók és a Rákok a leginkább hajlamosak a csendes, távoli szemlélődésre. Ők talán még nem is csatlakoznak a társasághoz, inkább egy nyugalmas sarokban meghúzódva figyelik az események alakulását. A Szüzek ugyan csendesen, visszahúzódóan, de már az emberekkel elvegyülve tudják a Testbeszéd-tanulmányaikat folytatni. E három előbb említett embercsoport tökéletes következtetéseket tud levonni abból, hogy mennyire hagyják őket megszólalni, illetve, hogy milyen módon és mértékben engedik őket a figyelem középpontjába kerülni.

A társaság középpontját – természetesen – az Oroszlán, a Mérleg és a Kos teszi ki. Nekik különösen nagy szükségük van a Testbeszéd ismeretére, ugyanis ők azok, akik a legkevésbé hagyják szóhoz jutni a többieket. Mellettük legfeljebb a Vízöntő tud eredményesen szerepelni. A Vízöntő a Testbeszéd született ismerője, s viccelődésével, pantomim (v. testbeszéd) játékával képes elterelni a figyelmet a verbálisan és fizikai megjelenésében is feltűnő emberekről.

A Bika a testi dolgokat mindig is nagyszerűen érzékeli, neki arra kell törekednie, hogy ezeket a testi jelzéseket a megfigyelésen túl képes legyen lefordítani is magának. Tehát az információk megértését kell előtérbe helyeznie, így a legjobb, ha igyekszik minél több embertől megkérdezni, mit gondolt, mit érzett a gesztus végzése alkalmával. Az Ikrek a kérdéseket magától is felteszi, ő az, aki minden gesztust azonnal érzékel, és értelmezi is. Ők a Bikával ilyen szempontból jól kiegészítik egymást, hiszen az Bika érez, az Ikrek értelmez, így mindketten tudják azt, amit a másiknak meg kellene tanulnia.

A Nyilasnak lényegesen alaposabban kellene megfigyelnie az embereket. Bár megérzései remekül segítik, de nem szabad azt hinnie, hogy ennyi elég. Pszichológiai tanulmányokkal az emberi lélek sikeres ismerőjévé válhat, bölcs társaival, a Bakkal és a Halakkal együtt. A Bak nem egy tanulmányozandó emberfajta, ha a testbeszéd megismerése a célunk. Rajta inkább azt lehet megfigyelni, hogyan lehet eredményesen elrejteni minden kikívánkozó gesztust. A Bak a kártyajátékok nagymestere, aki képes pókerarc mögé rejteni minden érzelmét.

A Halak viszont csupa érzelem, csupa lelki hullámzás. Környezetének rezgéseit azonnal átveszi. Az ő tanulmányozásánál mindig figyelembe kell venni azt, hogy milyen környezetben volt a gesztus idején. A Halak mindenkit átérez, így szinte tökéletesen tisztában van azzal, hogy kiben mi játszódik le. Nála inkább a reakciókat kell csiszolni a sikeresebb élet elérése érdekében, hiszen a saját érzelmein is csak komoly gyakorlás árán tud úrrá lenni. Ha megtanulja a saját testbeszéde jelzéseit, akkor már jobban képes lesz azokat befolyásolni. Így talán egy segítséget kérő ember láttán már nem sírni fog elkezdeni a szerencsétlenül járttal együtt, hanem képessé válik felvenni egy olyan gesztuscsoportot, ami már a gyakorlati segítséget hozza magával.

 Derita mNemos

Ez is érdekelhet:

Az évszakok – évszaki jelcsoportok és az emberi természet összefüggései

Emberlelkek – Igaz történetek


Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük