Szingli élet – kinek jó ez egyáltalán?

Szingli nőnek lenni természetes?

Az erős szingli nők saját csapdája

(Mindig tisztelet a kivételeknek)

Aki jobban ismer, az tudja, hogy több évtizede kutatom, sőt tapasztalom is, amit kutatok, és kutatásaim egyik fő irányzata a család és a társas kapcsolatok, a tudatalatti és a családi minták öröklődése. Sokat fejlődtem magam is, nyilván, tanultam is, éreztem is. Most csak egy pár gondolatot szeretnék megosztani, akit érdekel, a szingli élettel kapcsolatban.

A nő csak a férfivel, illetve a férfi csak a nővel tud kiteljesedni. Talán ez az ősi igazság, ami mindenhol le van írva.

Az utóbbi pár évtizedben ezzel ellentétes folyamatok zajlanak a „fejlett” világban. Japánban, például, amire úgy tekintünk, mint egy régi keleti kultúrára, döbbenetes tudományos felmérések támasztják alá a következőt: a férfiak és a nők fele a szingli életmódot választja, sőt a szexualitást is elutasítják már.
A szingli életmód megszünteti a természetes szerető alkalmazkodást, és egy rossz értelemben vett egoista világ felé vezet, erről Popper Péter is mesél többször.

Gyakorlatilag 25 éve megszűnt a kommunizmus hazánkban, és a spiritualitás szabaddá vált. Az sem titok, hogy a NEW AGE a női princípium változásán keresztül zajlik. Ugyanakkor a spirituális világ tele van még az ördög csapdájával. A félreértelmezett és mindenhol hangoztatott, légy egyedül, majd ha egyedül meg tudsz élni, elértél arra a szintre stb., akkor majd alkalmas leszel a párkapcsolatra, óriási veszélyeket rejt.

Több évtizede sokkal több nő szerez diplomát, mint a férfiak. Egyre jobban mindenhol csak a női minta érvényesül. Az egyetemeken sokkal több a női hallgató, szinte mindenütt. A tanárok, ügyvédek, bírók, nők. Elvált, egyedül gyermeküket nevelő nők. Egyre több nő megvalósítja önmagát, ugyanakkor férfiassá válnak, és a szellemi mező tudását még nem tudják összeegyeztetni a női érzésekkel, megérzésekkel. És a legtöbb férfi sportot nők is gyakorolják, pl. a boxot. Döbbenet, ha még a tánc lenne, ami maga a nőiesség.

20 éve tapasztalom, hogy a spirituális ezoterikus és hasonló helyeken, szinte mindenütt csak nő van. Eleinte főleg férfi tanítókkal, ma ezek száma is csökken már. A csalódottságra vagy a rossz házasságra hivatkozva (amit persze maguk okoztak, mert mindenki a saját sorsáért a felelős). Közre játszik, hogy egyedül kellet felnevelni a gyermeket, ami elismerésre méltó, VÉGÜL a nők a spiritualitásban keresik a megoldást, vagy oda menekülnek. Ugyanakkor a nők a saját csapdájukba esnek, mert igen sokan elérik azt a szintet, ők már jól el vannak egyedül, vagy csak elhitetik magukkal, és észre sem veszik ezt. És közben vágynak tudatosan vagy tudattalanul arra, amit nem tagadhatnak meg: A nő csak a férfivel, illetve a férfi csak a nővel tud kiteljesedni.

A szingli, fél szingli nők féltik a szabadságukat (ez is tipikus férfi tulajdonság inkább), pontosan férfias módon, most felszabadult nekik a világ, azt csinálnak, amit akarnak (már aki), nekik ne mondja meg egy férfi jeligével, és közben a szingli életformát a nők egymásban is erősítik a barátnők és média mezők által. Közben nem szabadok, és ezt nem veszik észre. Számomra ez döbbenet. Ez nem szabadság, hanem hidegség és szeretni nem tudás, de ezt sem veszik észre a szingli, fél szingli nők. És amit látok, már azok is a szinglik közé tartoznak, akik nem is gondolnák magukról, a spirituális önhülyítés, meg egyéb butaságok hatására.

Nem akarom elkeseríteni a nőket, de cudar világ vár a legtöbbre a következő pár évtizedben. Ezt a trendet pontosan látni. És hiába a papolás, meg a családok mentése, meg a boldogság programok, egyelőre ez folyamatosan rosszabb lesz. Egyre kevesebb férfiből tudnak majd választani a nők, eltolódnak az arányok.

Ezek a már önálló és erős (sokszor megkeményedett, hideg) nők (elismerésem az övéké, ugyanakkor csapdába kerületek, amit nem vesznek észre), azt sugározzák ki tudatosan vagy nem tudatosan: nincs szükségem a férfira. Ez Robert Merle a Védett férfiak című regénynek rémképét vetíti elő. És ezt érzik is a férfiak, és menekülnek tudattalanul. Inkább a kevésbé képzett nőket választanak, esetleg a könnyebb vérűeket, bármit, de azokat a nőket, akik még nem tagadják meg, hogy:

A nő csak a férfivel, illetve a férfi csak a nővel tud kiteljesedni. Nem tagadják meg, hogy a nőnek férfira a férfinak a nőre van szüksége.

Nem tudom mi lesz. Csak leírtam ezt a pár sort, annak, aki érti, nem vitának szántam e sorokat, csak úgy eltöprengeni rajta. Nem bűnöst kerestem, mert ezek is társadalmi, manipulált folyamatok, szerintem. Folytatom a kutatásaim, a tapasztalásaim, és létre hozok hamarosan egy iskolát azok részére, akik még szeretnének valóban boldogok lenni egy párkapcsolatban. Ezt megvalósítani egyre nehezebb lesz, mivel minden értékrend felborult és a média manipulál folyamatosan. 

A jelenben csak az tud igazán élni, aki elengedte, feldolgozta a tudatos és nem tudatos múltat, és ezt tanfolyamokon nem lehet megoldani, csak az életben. Mondhatod a jelenben vagy, de ez ábránd, pontosan látni a lélekelemzések során, amit kutatok, hogy ez nem igaz. Mindig kiderül, ott a múlt még feldolgozatlan, vagy előző generációktól, vagy a szülőktől kapott nehéz gyermekkorból (amit vállaltunk) stb. sérülések és ezek uralnak minket. A jelenben vagyok, meg erős vagyok, ami keménnyé-rideggé tesz és a túlélést szolgálja megoldások helyett. Felkapott szlogenek helyett jobb, ha végignézzük időnként a múlt történéseit és átélve elengedjük. Ami meg nem tudatos sérülés, mindenkiben sok van, jelzem, hanem öröklött, vagy magzati, azt meg megfelelő módszerrel fel kell oldani.

prof. Bókkon István

Ez is érdekelhet:

Öröklött családi minták , és amit kezdhetünk velük

Traumaismétlés az unokában, kicsit más formában, mint az eredeti

A hiba a múltból érkezik – mindenki magát keresi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük