Szexuális felvilágosítás gyermek korban

Sajnos azt tapasztalom, hogy még manapság is eléggé nehézkes a legtöbb családban ez a téma. Ezért azt gondoltam, elmesélem nektek, hogy az én szüleimmel hogyan valósult meg a szexuális felvilágosítás, hátha számotokra is érdekes lehet belőle egy-egy részlet.

6 éves voltam, amikor anyukám terhes lett, és elkezdték beadagolni nekem, hogy lesz egy kistestvérem. Engem ez roppant mód érdekelt, hogy lesz testvérem. Meg az is, hogy egyébként honnan jönnek a babák, ezért A sehány éves kislány c. könyv volt az első lépés a felvilágosításomban, amit együtt nézegettünk.

A bájos történetből jól megértettem, hogy a baba a pocakban fejlődik. De mivel engem már 6 évesen is meglehetősen érdekelt a téma, ezért arra is kíváncsi voltam, hogyan kerül be a pocakba. Ekkor elmesélték a szüleim, ha két felnőtt nagyon szereti egymást, akkor szerelmeskednek egymással, ami nagyon kellemes érzés mindkettőjüknek. Előfordul, hogy egy ilyen szerelmeskedés után egy kisbaba kezd fejlődni az anyuka hasában. Mivel nekem továbbra is voltak kérdéseim, mindent elmagyaráztak. Azt is, hogy amikor feláll a férfi kukija, akkor pont beleillik a nő puncijába, ezért a férfi beteszi a kukiját a punciba, és az mindkettőjüknek nagyon kellemes érzés.

Elmondták, hogy közben puszilgatják és simogatják egymást, ami a szeretet egyik kifejezési formája. De ilyet csak szerelmes felnőttek csinálnak egymással, amikor mindketten akarják. Azt is elmondták, hogy a szerelmeskedés végén a férfi szervezete kis magocskákat ad át a nő szervezetének. A nő szervezetében is van egy mag, ami a férfi magjaira vár. Amikor pedig a férfi és a női magok találkoznak, akkor összeolvadnak és létrejöhet belőlük egy új élet, egy kisbaba. 
A Sehány éves kislány után a Peti Ida és Picuri a másik alapmű, amire emlékszem 8-10 éves koromból és ajánlom nektek.

Ezek után azt gondoltam, micsoda fantasztikus dolog lehet ez a szerelmeskedés, és milyen jó lesz, ha majd felnőttként én is átélhetem valakivel. A szüleim vettek egy könyvet, amiben fotók voltak, hogy éppen hol tart a kistestvérem fejlődése, és láthattam, hogy éppen mekkora és hogyan fejlődik. Aztán sajnos jött Csernobil (1986). Ez után rövid idővel az apukámnak kihullott a hajának a nagy része, az anyukám pedig elvetélt… Ezután azt is elmagyarázták, hogy a kisbabák sajnos nem mindig jutnak el addig, hogy megszülethessenek. 🙁

A mi szomorú, de tanulságos történetünk az ékes példája annak, hogy bizony egy 6 éves gyerek is meg tudja érteni a saját szintjén a szeretkezés lényegét. Nem terheltek túl olyan információkkal, amikre nem álltam még készen, mert én magam kérdeztem és akartam tudni ezeket a dolgokat. Azt gondolom, hogy minden gyereknek az aktuális életkorának megfelelően érdemes finoman adagolni a szexualitás gondolatait. Így már egész fiatalon képes megérteni a szexualitás lényegét és szépségeit. Lehet, hogy más gyereket mindez 6 évesen még nem fog érdekelni. Vagy nem ilyen mélységig, mint anno engem, de az is lehet, hogy igen. Éppen ezért fontos, hogy mindig a gyerkőc igényeihez és érettségéhez alkalmazkodjunk.

A további informálódásom olyan 10-11 éves korom körül kezdődött, akkor jöttek a technikai részletek, a petting, a fogamzásgátlás, a nemi betegségek, a maszturbáció, és így tovább. Ezeket az infókat már egyre inkább autodidakta módon szereztem barátoktól, vagy könyvekből, mivel internet ekkor még nem létezett. Ennek köszönhetően sajnos senki sem hívta fel a figyelmemet néhány fontos dologra. Például, hogy a maszturbációim során törekedjek a kellő időtartamra és fókuszáljak a saját érzéseimre a fantáziák és a segédanyagok alkalmazása helyett. Ez sajnos okozott némi korai magömléses problémát tini koromban. Viszonylag hamar sikerült ezt tünetileg kezelnem. Azóta rengeteget fejlődtem a szexualitásomban. Szerintem kellő nyitottság mellett a szexuális fejlődés egy egész életen átívelő tanulási folyamat lehet.

Azt gondolom, hogy a szüleim mindent egybevéve egy nagyon jó alapot adtak nekem ezen a téren is, büszke lehetek rájuk. 🙂

Amennyiben többet olvasnál tőlem, átnézheted itt a cikkeimet, valamint elolvashatod a könyvemet is. Erről ezen a linken találsz ajánlót.
Ha pedig személyesen beszélgetnél velem, írj rám nyugodtan.

Gilján János életmód-, párkapcsolati és szexuál coach

Ez is érdekelhet:

Gilján János párkapcsolati coach – 12 év

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük