Miron fejlődése az Észkapcsoló agytorna hatására

Az agykontroll sok mindenre használható. Nemcsak felnőttek, de gyermekek fejlesztésére is kiváló. Ehhez nyújt rendkívüli segítséget az edukinesztetika, ami az agykontroll és a mozgások összekapcsolásával hoz létre harmonikus együttműködést az agyféltekék között. A diszlexiától kezdve az egyéb tanulási zavarokig nyújt segítséget az észkapcsoló agytorna. Én már 20 éve alkalmaztam első fiamon. Nála az enyhe kancsalságot 2 alkalom elmulasztotta! Nem kell valami nagy dologra gondolnod! Reggel 1 perc alatt végzünk vele 🙂

Már leírtam, Mironnal milyen gyors sikert értünk el a Lateriális áthangolás és az agyféltekék összehangolása által. Erről az azonnali sikerünkről itt olvashatsz. Ezeket az észkapcsoló tornákat napi szinten végeztük az elmúlt 2 hónapban.

Az észkapcsoló agytorna általi fejlemények

Még májusban azon tanakodtunk a fejlesztő pedagógusunkkal, Andi nénivel, hogy vajon hall-e a gyerek, most nagyon más formát mutat! Egyszerűen hiába szólongattunk, nevét mondtuk, akár kiabálhattunk is neki, nem reagált, csak ha testi mozdulat is társult a szavakhoz. Az áthangolás után viszont nemcsak az azonnali megértést kaptuk. 

Hanem azóta is, szinte mindent megért. Ha hívjuk, jön. Nem kell mutogatni. Boldog, hogy érti, amit akarunk tőle! Láthatólag sikerélmény számára a megértés.

Még egy éve komoly gondom volt, hogy rám sem néz, csak masszázs és hintázás közben. Elakadtunk a beszédfejlesztésben, hiszen nem akart rám figyelni sem. Az akkori próbálkozásaimról itt olvashatsz. A közös videókészítési felhívásom azóta is él, hogy más gyermekek szüleinek segíthessünk!

Most az Észkapcsoló torna alkalmazása óta már figyeli a számat, akarja érteni, mit mondok. Nézzük Majkát a YouTube-on, mert ő olyan jól csücsörít :), na meg szeretjük is a dalait. Ahogy Majka énekel, én is mutatom, hogy alakítom a számmal, és érdekli! Aki próbált egy figyelemzavaros vagy akár csak egy elkalandozó gyermeket fejleszteni, tudja, 

ez milyen nagy dolog! Ő maga is formálja az ajkát, és egyre több dolog kimondásával is próbálkozik.

A mindennapokban látszó eredmények az észkapcsoló agytorna kezdete óta

A nyári szünet, és a tesók itthonléte is sokat jelentett, ez kétségtelen. Mindig az éves fejlesztés a szünetben szokott nagyobb változásokat hozni a gyermekekben. Ugyanakkor az időbeli egybeesés miatt úgy gondolom, sokat tett az észkapcsoló agytorna Miron érettségéhez ezeken a területeken:

  • mindkét kezét használja. Eddig az esetek igen túlnyomó részében bal kézzel végzett mindent. Határozottan elkezdte használni a jobb kezét is, legalább fele arányban áll most a ballal.

 

  • a nyáron elkezdett új dolgokat megenni. Előzőleg úgy küzdöttünk, hogy a szokásos 6 féle táplálékot valamivel kibővítsük. Semmi idegent nem volt hajlandó a szájához emelni. Esetleg volt esélye annak a dolognak, ami barna színű 🙂 Most simán, gond nélkül megkóstolja az újdonságokat.

A táplálkozásunk terén hálával tartozom a balassagyarmati Biopatika tulajdonosának, Anna néninek. Olyan új dolgokkal ismertetett meg minket, amiket Miron szívesen megkóstol és meg is eszik. A tavaszi 6 helyett már 17 féle táplálékot fogyaszt rendszeresen!

  • a nyár a bilizés tanulás időszaka. Az agykapcsolás után ez is AZONNAL megértésre talált! Ugyan, már 2 éves korában bilizett néhány alkalommal, de az elmúlt években valahogy nem akart összeállni, mit is akarok ezzel. De az észkapcsolás utántól egy egyre tökéletesedett. Először csak a reggeli pisi ment stabilan a bilibe, aztán, csak kb. a napi pisilés fele (ő is elbambult sokszor, meg én is). Most már egész nap csak bilibe pisil. Kiabálva rohan ki a teraszra, ahol szeret pisilni. Ezt látta a bátyjától, Nimródtól is, nem is erőltettük más helyre. Szóval, megvan a jelzés, és a teljes sikerélmény is!

 

  • előzőleg kizárólag cumiból volt hajlandó bármit is a szájához venni. A kanalazásról leszokott 2 éve, amikor elharapta a nyelvét. Most kulacsból és ivópohárból, és rendes pohárból is iszik, és nem gond a kanalazás sem.

Összegzés

Tehát, hatalmas minőségi változáson mentünk keresztül az elmúlt 2 hónapban Miron életében. Egyre változatosabban étkezik, tud bilibe pisilni, és pohárból is iszik. Mindebben nagy szerepet játszott az a pici tornagyakorlat, amit itt videóban is megmutatok. Látnod kell, mennyire kis egyszerű az egész! 

Ahogy látszik Miron fejlődésén, hol szorul erősítésre, újabb és újabb gyakorlatokat lehet hozzákapcsolni ehhez a pár mozdulathoz.

A videót a cikk végén láthatod. Nézd meg, tényleg napi 1 perc, amivel megváltoztathatod gyermeked sorsát!!!

Az alapokat, amiből már biztonsággal elindulhatsz Te is gyermeked fejlesztésének útján, két linkről töltheted le. Itt az Észkapcsoló agytorna PDF változatát töltheted le.

Ezen a linken pedig az Észkerékkapcsolót találhatod.

Kérlek, ha módodoban áll, vásárold is meg a kiadványokat! A szerzők megérdemlik a jogdíjukat!!!

Keress bátran kérdéseiddel a Mészárosné Kis Edit Facebookos profilon, vagy mailben ide kattintva.

Ha szeretnéd tudni, mit lehet kihozni SNI kicsidből egy elemzés által, ide kattintva tudok segíteni. A horoszkóp elemzés akár a születése pillanatában is megmutatja, meddig lehet vele elmenni, milyen esélyei vannak a beszéd-, mozgás- és átalában az értelmi fejlődés terén. Nem adjuk fel, csak azért, mert nehézségekkel érkezett! 

Az életmód és hozzáállás hihetetlen eredményekre tud vezetni. Gyermeked általad, érted és veled együtt fejlődik! Ha Te változol, neki is javulnak az esélyei.

Nagyon sok szeretettel: Mészárosné Kis Edit baba- és szülőfejlesztő

…és akkor a beígért napi 1 perc, ami tényleg megváltoztatja a gyermeked sorsát:

https://youtu.be/QykHUSWUQu0

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük