Anyai intelmeim lányom részére – mit üzen a profilfotó?

A mai korban a világ veszélyes – bár nem veszélyesebb, mint régebben volt. Csak megváltozott. A szociális háló és közösségi oldalak által sokkal könnyebb eljutnunk bárkihez.
Mindenki életébe bepillantást nyerhetünk. Természetesen pontosan olyan képet kapunk róla, amit ő mutat magáról. Nem a valóságot látjuk a másikról! A profilfotó nagyon árulkodó lehet.

Az emberek a közösségi oldalakon saját magukról alkotnak egy képet. MIndig mindenki olyat, amilyen SZERETNE lenni. Az egyik kiválónak mutatja magát, a másik erős harcosnak. A harmadik önmagával is elhiteti, bármire képes – pedig , ha ott lenne az orra előtt a helyzet, nem tudna vele megküzdeni.

Nem rosszaságból ilyen az ember! Nehogy azt hidd!
Egyszerűen szeretetre, elismerésre vágyunk mind.

Ezért nagyon fontos, hogy megtanulj olvasni a profilok mögött…

Mindig jusson eszedbe, hogy amit kitesz magáról OLYANNÁ SZERETNE VÁLNI. De nem olyan. Hogy pontosan milyen is? Azt jobban felmérni egy személyes beszélgetésben lehet. De csak olyannal találkozz személyesen, aki hosszas Messengeres üzenetváltások után is jól vizsgázott.

No, de először nézzük, mit is tesz ki magáról.

A profilfotó

A profilfotó pontosan megmutatja, milyen értelmi-érzelmi szinten van az ember. A szem a lélek tükre, a profilfotó már az ember világnézetét, jelenlegi hangulatát is tükrözi.

Általában a profilfotó egy olyan kép, ami jobban sikerült az átlagosnál. A szebbik felünket mutatja. Ha valaki nem egy jó képet tesz ki magáról, jó eséllyel igénytelen saját magával szemben! Esélyes, ha magával nem az, akkor semmi mással sem az élete különféle területein. Az ilyet inkább hagyjuk…

Ha a profilfotón, borítóképen egy barátjával, barátnőjével, anyukájával, gyermekével mutatkozik, egyértelműen az a személy nagy jelentősséggel bír számára. Így annak tudatában ismerkedj meg vele, hogy vagy fizikailag is vagy csak lelkében lesz mindig ott egy harmadik… Ha nem akarsz osztozni, vedd figyelembe ezt! Ugyanakkor SOHA nem próbáld az ilyen embert elvenni, elvadítani párodtól. Az illetővel együtt párod lelkének egy darabkája is elveszne. Jobb, ha nem is kezdesz vele, ha zavar ez a bizonyos harmadik…

Ha valamilyen állatot tesz ki profilfotónak, akkor azzal az állattal hasonló tulajdonságokat mutat. Jó eséllyel az az állat a totemállata (akár tud róla, akár nem). Itt a ló és kutya totemek jelentését találod .Jó azt tudni, hogy amilyen tulajdonságok eszedbe jutnak az állatról, azok megjelennek az illető tulajdonság-rendszerében is. Pl. ha egy cicát tesz ki maga helyett, az kedves, behízelgő természetű. Ugyanakkor valószínűleg nem is igazán egyenes ember.

A kutya a hűség, de a megalázkodás állata is. Persze, ez aztán nagyon is fajtafüggő! A képet a google keresőjébe másolva több infóhoz juthatsz az állat fajtájával kapcsolatban. Erre a linkre kattintva pedig tovább olvashatsz az álmok, szimbólumok jelentéséről és a leggyakrabban előfordulókról listát is találhatsz.

Ha egy autót, motort tesz ki profilfotónak, vagy akár borítóképnek
Az autó, motor profilfotóként egy erős kapcsolatot mutat a járgánnyal kapcsolatban. Persze, az illető szeretne fenegyereknek, szabadnak és korlátozhatatlannak tűnni. Ettől még lehet normális…

Ha valaki nem mutatja meg a profilképét, és Veled akar ismerkedni, Te pedig jóhiszeműen elfogadod… Előbb nézd meg, kik az ismerősei! Sokszor ki lehet szűrni a szexchatelőket csak az ismerőseik alapján! Nézd meg, mennyire szexi fotókat tesznek ki a hölgy ismerősök, vagy ha esetleg félmeztelen, vagy deréktól lefelé mutatkozó pasikat találsz, gyanakodj! De még a szivecskés profilképek, vagy a hatalmas rózsák is veszélyt jelezhetnek egy fiú, férfi esetében!

Ha úgy döntesz, érdemes megismerkedni a fazonnal, és nincs kint profilfotója, MINDENKÉPPEN KÉRJ tőle fotót néhány üzenetváltás után. Ezt a fotót aztán tedd be a Google képkeresőjébe, mert bizony hamar kiderülhetnek a turpisságok… Könnyen lefülelhető egy álprofil így. Sokan csinálják, hogy két profilt is fenntartanak, azonos néven, de más képpel. A két profilos ember mindig legyen gyanús! Mi oka lehet erre? Csalja az asszonyt az egyik profilon? Vagy szexchates ismerkedésre használja? Háááááát, láttam már ezt is, azt is.

Mondhatod, hogy: anya, Neked is 2 profilod van 🙂 Igen. Olyan is előfordul, hogy az egyik oldalon a barátokat gyűjti az ember, a másikon a munkatársakat. De légy résen inkább 🙂

Megosztások lesz a következő téma, amit végiggondolunk, aztán pedig áttérünk a Messengeres üzenetekre is.

Az információ hatalom. Másként úgysem tudlak megvédeni a csalódásoktól, őrültektől, pedofil szatíroktól, csak ha felvértezlek TUDÁSSAL.

Szeretlek drága kislányom!

Boldog tinikort kívánok Neked és minden más lánykának is!

Anya

A cikkben felsorolt linkek:

A ló és kutya totemek jelentése

Az álmok, profilfotó-szimbólumok jelentéséről és a leggyakrabban előfordulókról lista

Hogyan védhetőek ki az ONLINE szatírok?Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük