Mennyire valódi a gyümölcs, amit megeszel?

SZÉP ÚJ FELSZÍNES VILÁG, AVAGY BESZÉLGETÉS A ZÖLDSÉGESSEL a GYÜMÖLCS VALÓDISÁGÁRÓL
Itt van Amerika, úgy ugrálsz, ahogy én fütyülök

Belépve a zöldségeshez, csodás látvány tárul elénk általában, így volt ez ma is. Minden zöldség gyümölcs frissességet, szépséget sugároz. Ugyanakkor tudom és érzem évek óta egyre kevesebb az olyan gyümölcs, aminek valódi gyümölcs íze lenne. Mert én még emlékszem a kertünk fáin termett gyümölcsök izére. Beszélgetünk a zöldséges eladóval, aki valamikor földjein termelt is zöldségeket, de abba hagyta, mert nem érte meg a verseny a külföldről behozott, olcsóbb, sokszor mesterségesen érlelt termékekkel. Amelyek eredetét se ismerni sokszor, viszont szépek. Meséli is, hogy a nagybani piacon vásárolt termékeken nagyobb a haszon, mintha magántermelőktől vásárolnák. Mondom neki, legalább a zöldségekben bízhatok, az nem változott tán. Feleli erre, abban se bízzon.

Sokszor elnézem az embereket, olyan jó ízűen eszik a mesterségesen érlelt szép gyümölcsöket, és felteszem a kérdést magamban, ezek nem érzik, hogy mennyire mű ize van. Hát nem érzik, mert már erre programozódtak be, és hozzá még olyan szép is az óriásira duzzasztott alma vagy retek.

Tudjátok, pl. hogy a messziről hozott banán izének semmi köze az eredeti banánhoz? Hogy zölden leszedett, ideszállított és etilén-oxid gázzal érlelt banánt esztek, bárhol veszitek is. Az etilén-oxid a szervezetünkbe juthat levegővel, élelmiszerrel, fogyasztói termékekkel, orvosi eszközökkel, a környezeti terhelés révén, vagy munkahelyünkön is szennyeződhetünk az anyaggal. Az etilén-oxidot a WHO és az EU is emberen bizonyítottan rákkeltő vegyületnek sorolta be. Bizonyított rákkeltő hatása miatt több területen korlátozták az elmúlt években a használatát. Szegény vegetáriánusok, nem is sejtik micsoda zöldség-gyümölcs egészség virágzott ki.

Ami kiváltotta ezt a kis pösszenet írást, az az, hogy a zöldséges azt mesélte, hogy az egyik patológus ismerőse azt mesélte neki, hogy azt tapasztalja, mintha a hullák lassabban, hogy is mondjam szépen, rohadnának el, hozzá téve, tán már annyi a tartósítószer van minden élelmiszerben, ami a szervezetbe is beépül. Persze ezt se bizonyította még senki, csak meg ütött ez a mondat.

Persze hetekig elálló kenyerek szeletelve elgondolkozhatunk kicsit, de mindig szép és friss a termék, látszatra. Festett lekvárok, mindig ugyan olyan színnel, tökéletes almák a zöldségesnél, génmódosított termékek, amiről nem tudsz csak eszed, a liszt glutén tartalma sokszorosa a régi búzákénál, ezért nő pl. a gluténérzékenység, és sorolhatnám száz oldalakon keresztül. Hogy a tartósított, génmanipulált, festett, érlelt, műanyagba csomagolt élelmiszerek révén mennyi betegségnek lehet az alapja, aminek főleg fejlődő magzatok és gyerekek vannak kitéve.

A fejlődő világ leképezi a felszínességet az élműszerekben is. Felszínes kapcsolatok, felszínes autók, felszínes műsorok, felszínes emberek, felszínes filmek tömkelege. Éljen a felszínes videovilág a hamis színeivel.

Hát itt van Amerika (már aki ezt akarta), van már sárga taxi is hozzá. Választhatsz százféle vajból, csak már egyik sem vaj. Választhatsz százféle tusfürdőből, csak fogalmad sincs, mik vannak benne. Félre tájékoztatnak, és a sok információ között nem ismered ki magad, és nem érthetsz mindenhez.

És elhitetik veled a napozás káros, miközben cikkek elemzik, hogy a naptej okozza a rákot. Elhitetik veled az édesítő szerrel semmi gond, miközben elősegíti a cukorbetegség kialakulását.

Választhatsz a szemeddel a felszínes burkolatokból, csak az a baj belül mérgezett világ van és bármit beetetnek neked, úgy ugrálsz, ahogy én fütyülök, persze közben hidd azt, szabad akaratból teszed, én közben manipulállak a szép képekkel, amivel a tudatalatti is gondolkozik!!

Professzor Bókkon István 

Ez is érdekelhet:

Emberlelkek rovat – professzor Bókkon István írásai, gondolatai, filmajánlója

Epigenetika és emlékezés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük