Fotó: Nimué Tasi Mária

Várható időjárás 2020 nyarára

A 2020-as nyári napforduló idején a Nap (természetesen) a Rák 0 fok 0 percnél áll. Vele együttállásban a Hold, az Ikrekben. A Hold és a Nap is trigont (120 fok) vet a Vízöntő ascendensre. Eszerint nagyon napos idő lesz, sok vándorló bárányfelhővel, rengeteg viharral, és meleg szelekkel. Ez az alapvető időjárás egészen szeptember 20-ig.

Az asztrológiai időjárás – előrejelzés Budapestre lett felállítva. Így az egyes tájegységek ettől némileg eltérő időjárási képet mutathatnak. Összességében, az egész ország időjárási képét olvashatjátok itt egy-egy adott időpontra. A nyaralás megtervezésénél nyújthat igazi segítséget a várható tendenciák megmutatásával. Élménydús, feltöltő nyarat kívánunk nektek! 

…és kivételesen igen jó hasznát vehetitek egy jégeső-, özönvíz- és villámlás kárra kötött biztosításnak…
A 2020-as Rák 0 ábrát az Aquarius2Go ingyenes asztrológiai appal készítettem. Megtalálhatod a Play áruházban!

A nyári napforduló idejére felállított horoszkóp I. háza végigvonul a Halakon és a Kos jelben is jócskán elnyúlik. Ez esélyt ad arra, hogy az aratást még szárazon megússzák a gazdák, bár ehhez inkább korán kell aratni, már június 25. előtt. Főleg azért, mert az I. házban ott áll a Neptunusz, a Marssal együttállásban, ami miatt idén nyáron jobb lesz eresz alá teregetni…

Június 27. után pedig egy hónap forróság várható, nagyon sok intenzív viharral, özönvíz-szerű esővel, jéggel.

Idén nyáron érdemes elkészíteni a féltett területeitekre, akár házra, akár veteményesre, egész ültetvényekre is az itt található védőburkot. Nálam meghökkentően jól működik, közel 20 éve! A házon belül pedig villámbiztos konnektorok használatát javaslom. Vihar idején jusson eszetekben kihúzni a bejövő net vezetéket is a routerből!

Július 14-15 az egyik legerősebb vihart hozza, ami 15-re jelentős hőmérséklet-esést is eredményez. De csak néhány napra. Aztán folytatódik az egyre melegebb idő július 20. után, ismét több jégesővel, intenzív viharral. Ennek a közel egy hónapnyi változékony, viharokkal terhes időnek feloldása július 24-re jöhet el. Ekkor kellemes az idő, bárányfelhős az ég. Fokozódik a meleg, de csillapodnak, ritkulnak a viharok.

Augusztus 8. körül ismét több hűsítő viharra számíthatunk, most már inkább jég nélkül. Augusztus 15-22. között meleg szelek, kellemes, tiszta nyári idő várható. Augusztus 20-án is legfeljebb néhány felhő takarja majd az eget. Eső nem várható.

Augusztus 22. után kezdjük érezni, hogy vége felé jár a nyár. Augusztus 30 – szeptember 3. között újabb viharokkal búcsúzik a nagy meleg, de csak azért, hogy szeptember 5-tól ismét élvezzük azt.

Fotó: Szücs Imre Zoltán

Szeptember 14-15-én enyhül a meleg, és egy utolsó viharral búcsúzik tőlünk ez a rendkívül változékony időszak. De csak azért, hogy egy esős, szeles, hűvösebb változatban is hasonlót élhessünk meg, mint a nyár folyamán 🙁

Mindettől függetlenül igyekezzetek minél többet kint lenni a szabadban, amíg lehet! Ugyanakkor, ha vihar alatt rekedtek kint, jusson eszetekbe:

Villámlás idejekor TILOS fa alá állni! A mezőn leguggolva, összezárt lábfejekkel a legbiztonságosabb ilyenkor. Vagy, ha van autó, akkor abban átvészelhetitek a vihart. Ha villámcsapás ér valakit a környezetetekben, a legfontosabb a szív újraindítása.  Itt olvashattok még több lehetőséget, amivel a nyári viharok ellenére is felkészülten sátorozhatunk, kirándulhatunk.

Sok szeretettel: Derita mNemos

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük