Kvantumfizikai hír: A valóság nem OBJEKTÍV

ÚJ KVANTUMFIZIKAI KÍSÉRLET SZERINT

A VALÓSÁG NEM OBJEKTÍV

Egy új kvantumfizikai kísérlet, amit a Heriot-Watt University végeztek el, bizonyítékot adott először arra, hogy a megfelelő körülmények között két ember ugyanazt az eseményt megfigyelve, két különböző dolgot láthat, és mindkettő helyes.

Azaz két ember különböző realitásokat tapasztalhat
(persze ez a makroszkopikus világban más, mert bár nem tökéletesen egyformán érzékelik az emberek a világot, de azért eléggé hasonlóan, hisz akkor nem működhetne a teremtés).

Egy foton két állapot egyikében létezhet (szuperpozícióban, két valós állapot együtt) addig a pillanatig, amíg valaki ténylegesen megméri, hogy melyik állapotban van, és ekkor az egyik állapotba ugrik.

Heriot-Watt Egyetem fizikusai először megmutatták, hogy két ember tapasztalhat különböző realitásokat egy klasszikus kvantumfizikai gondolkodási kísérlet újjáépítésével.

Az elképzelés/feltevés szerint, az egyik tudós meghatározta a foton állapotát. A másik tudós, nem ismerve az előző tudós mérését, szintén méri a foton állapotát, ami még szuperpozícióban van. És így teljesen ellenkező eredményt kaphat, egy másik valóságot.

A feltevést berendezésekkel, lézerrel, speciális lencsékkel és 6 db foton sorozatokon 2 tudós által mért eredmények igazolták.

A pontos leírást angolul a MIT Technology Review oldalán olvashatjátok.

Melyik valóság az igaz? A Tied!

Professzor Bókkon István 

Ez is érdekelhet:

Emberlelkek rovat – professzor Bókkon István írásai, gondolatai, filmajánlója

Epigenetika és emlékezés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük