Hosszútávú vágy és szerelem – egy életen át

Hosszútávú vágy és szerelem

Jucival a feleségemmel, mi a hosszútávú vágy-at és fenntartható szerelmet képviseljük. Azért bátorkodom ezen gondolatok mellé adni a nevemet, mert mi a mindennapjainkban valóban megéljük 12 év után is, hogy intenzív szerelemet és vágyat érzünk egymás iránt. Van aki szerint ez hazugság és képtelenség, mások viszont kíváncsiak, hogy hogyan csináljuk. Erről fogok most írni nektek egy kicsit.

Először is kezdjük az alapoknál. A legfontosabb alap, hogy anno meghoztam egy döntést, hogy a Jucit választottam páromnak. Kellett egy kis idő, mire valóban szívvel lélekkel elköteleződtem mellette, hiszen a kapcsolatunk elején elég bizonytalan útkereső voltam, de aztán benőtt a fejem. Amikor elköteleződtem a Jucim mellett, azzal felelősséget vállaltam, hogy a legjobb tudásom szerint beleadom magam a párkapcsolatunkba. Amikor néha egy hangulati hullámvölgybe érek a kapcsolatunkat illetően és azt érzem, hogy most nem szeretem, akkor is emlékszem arra a döntésre, amit meghoztam, amikor őt választottam. Ez a döntés ad erőt ahhoz, hogy ilyenkor újra visszatereljem magamat lélekben hozzá és újra felszítsam magamban és benne a szeretetünk lángjait.

Ez ugyanolyan dolog, mint ahogy 9 évvel ezelőtt kitaláltam, hogy én testépítéssel akarok foglalkozni. Azt sem adtam fel az első nehézségnél, amikor éppen nem volt kedvem edzeni menni. Egy férfi, ha döntést hoz, akkor beáll a döntése mögé. Többek között ettől lesz férfi és nem kisfiú. 🙂 Amennyiben a hódító képességeinket arra használjuk, hogy minden nap az egy szem párunkat hódítsuk meg, újra és újra, az mindenképpen hatalmas energiát fog adni a kapcsolatnak. Sose gondoljuk azt, hogy a párunkat már megszereztük, mint egy bútordarabot, mert ez az egyenes út a hanyatlás felé.

Menjünk egy kicsit tovább. Ha megvan a döntés, és a motiváció a tenni akarásra, akkor a következő kérdés az, hogy hogyan csináljuk. Először megint kezdjük az alapoknál ennek a kérdésnek a megválaszolását is. A kérdés az, hogy hogyan tudtok jobb párjai lenni egymásnak, hogyan tudjátok elvarázsolni egymást. Hogyan tudjátok egymást támogatni a mindennapokban.

Megteszel mindent azért, hogy önmagad megtartása mellett a párodat is támogasd? Sokan követik el azt a hibát, hogy átesnek a ló túloldalára és feladnak mindent, ami nekik fontos a párjuk érdekében. Ez azért butaság, mert a párod pontosan azért szeret téged, ami vagy. Ne add fel magad, viszont tegyél meg mindent azért, hogy neki jobb legyen az élete. Ha mindketten megtesztek mindent a hétköznapokban azért, hogy a másiknak jobb élete legyen, akkor jó az út, amin jártok. Milyen konkrétumokra gondolok? Házimunkák és egyéb terhek megosztása. Egymás álmai megvalósításának a támogatása. Egymás támogatása abban, hogy fejlődhessen és jobb emberré váljon és így tovább.

A következő pont a szeretet mindennapos kimutatása egymás felé. Létezik az 5 szeretet nyelv, a minőségi együtt töltött idő, az apró ajándékok, meglepetések, az egymás dicsérete, előnyös oldalainak a kihangsúlyozása, a bőséges fizikai kontaktus és szeretgetés, valamint az apró szívességek adása egymásnak. Azt gondolom, hogy mind az 5 pont fontos, igyekezzünk minden nap valamilyen formában kifejezésre juttatni a párunknak, hogy szeretjük őt.

Folytassuk az intimitás mindennapos ápolásával. Az intimitás alatt azt értem, amikor csak ketten vagytok, összebújtok, beszélgettek, simogatjátok egymást, isztok egy jó teát, egymás szemébe néztek és így tovább. Vagyis az a minőségi együtt töltött idő, amiben a fizikai és lelki kontaktusok nagy fókuszt kapnak. A párkapcsolatokból jellemzően akkor szokott kikopni a szex, amikor az intimitás kopik ki. Erre azt a hibás megoldást szokták alkalmazni, hogy a szexet próbálják erőltetni, de ezzel csak több kárt csinálnak, mint hasznot. Ne a szex legyen a cél, a szex akkor jó, ha a megkoronázása egy tökéletes intim pillanatnak. Ha az intimitás rendben van, akkor szinte biztosan rendben lesz a szex is.

Végül az utolsó pont, hogy magát a szexualitást igyekszünk fejleszteni. A szex akkor lesz jó, ha a lehető legjobban fel tudunk oldódni benne. Ehhez pedig első sorban az kell, hogy meglegyen a kellő előkészítés. Azt szoktam mondani, hogy az előjáték ne a behatolás előtti 5-10 perces nyalakodás legyen, hanem maga az életmód, amit két szeretkezés között teszünk. Az előjáték tehát az előző aktus végi orgazmussal indul és a következő aktus első behatolásával ér véget.

A szex kapcsán fontos kérdés, hogy mennyire tudjuk önmagunkat adni, mennyire bízunk a párunkban és mennyire tudunk fókuszálni a közösen teremtett csodálatos összhangra. Azt gondolom, hogy ezekkel jószerivel nem lesz gond, ha az egész életmódunk során figyelünk arra, hogy a párunkkal összhangba legyünk és önmagunkkal is rendben legyünk. Ha a mindennapokban tudunk bízni egymásban, akkor a szex közben is ott lesz a bizalom. Az a pár, aki rendben van a hétköznapokban, az jószerivel rendben lesz az ágyban is.

Végül ahhoz, hogy még tovább fokozzuk az élvezeteket, tanulhatunk különböző orgazmus nyújtó és sokszorosító technikákat is, például multiorgazmust vagy közös orgazmust. Ezek fantasztikusan fűszerezik a szexualitás csodáját, de csak akkor érnek valamit, ha egy alapvetően jó szeretkezést akarunk még jobbá tenni velük. Amennyiben komoly gondok vannak a kapcsolattal, akkor első körben ne multiorgazmussal próbáljuk helyrehozni azt.

Záró gondolatként megemlítem, hogy az itt említett módszerek csak akkor igazán ütőképesek, ha a pár mindkét tagja hasonló maximalizmussal és vehemenciával igyekszik napi szinten újra és újra meghódítani vagy elvarázsolni a párját. Igyekezzetek egymás jellemében újabb és újabb mélységeket felfedezni. Mi minden nap ápoljuk az intimitásunkat és ennek köszönhetően körülbelül minden másnap szeretkezünk is. 12 év és egy kisgyerek után ezt egy teljesen reális állapotnak gondolom, és mégis sajnos csak nagyon keveseknek adatik meg ez az élmény. Remélem segítettem most nektek ötleteket meríteni, amennyiben pedig többet olvasnátok a gondolataimról a témában, akkor ajánlom a könyvemet, aminek bemutatóját itt a linken találod.

Gilján János életmód-, párkapcsolati és szexuál coach

Érdekelhet még:

Csillagszerelem

Vénusztangó +18

Férfi orgazmus-játék – ami a hétköznapin túl van…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük