Hálakihívás – rezgésszint emelő mindennapi gondolatok

Hálakihívás – 1. hétAmivel TE magad emelheted rezgésszintedet!

Hálakihívás 1. nap

Hétfőn különleges napra virradtunk, mely nagy változást hozott életünkben. Új munkahelyen kezdtem el dolgozni aznap. Az első nap, a kezdet a legnehezebb számomra. Ám gondolom másnak sem egyszerű. Megismerkedni a hellyel, a munkával. Új kollégákkal találkozom és jó, ha legközelebb is emlékezem a nevére.

Ügyetlennek érzem magam, és reménykedem benne, hogy nem csinálok nagy galibát, hanem sikerül megoldani a rám bízott egyszerű feladatokat. A nap végén hazafele ballagva mégis boldog voltam. Örömmel töltött el, a szeretet és kedvesség, mellyel fogadtak. A bíztató odafigyelés, mellyel segítettek megismerni a feladatokat, s kisegítettek, ha elakadtam nagyon jólesett. Tudom, hogy időbe telik amíg mindent megtanulok és megismerek, lesznek hibák és tévedések. De mégis nyugodt vagyok, mert tudom csodás emberek vesznek körül és mellettük hiszem menni fog, Képes vagyok rá.
Hálásan köszönöm lehetőséget és a kedvességet Nektek!

Hálakihívás 2. nap

Öröm adni és kapni. Egy apróság, akár egy kavics, egy szalag, vagy egy szép kép, melyre olykor rábukkansz. Hazahozod ezt a kincset, mert tudod, valakinek nagy örömet szerezhetsz vele. Nem kell nagy dolog, és nem kell, hogy értékes legyen. Inkább egyedi, személyre szabott, szívhez szóló legyen. Az fontosabb. Amikor átadod, felcsillan a szeme, mosoly fakad ajkán, s az egész ember örömtől ragyog. Nézegeti, kézbe veszi ajándékát, majd rád néz és mosolyog. Megkeresi a helyét, szépen elhelyezi, s ha a hétköznapok forgatagába olykor-olykor rápillant, boldogság önti el szívét.

Egy kedvesség, egy apró öröm, egy baráttól, aki rád gondolt, akinek fontos vagy. Te, aki adod, te is jól jársz, hisz öröme átjárja lelked, téged is feltölt boldogsággal. Sikerült a jó barátodnak örömet okozni, sikerült a a napját egy aprósággal szebbé varázsolni. Napi boldogságcsepp mindkettőtöknek <3

Hálakihívás 3. nap

Házimunka közben hallgatom a régi rádió műsorokat. Nosztalgiázok, a zenék, melyek az adásban hallhatóak ma is kedvesek számomra. Felderül szívem, és mosolyog. Eszembe jutnak az együtt töltött közös pillanatok. A nehéz kezdet, a bakik, melyek gyakorlott műsorvezetőként is előfordultak. Amikor először voltam élő adásba a Szívrádióban, remegett a hangom, akadoztam. Állatokról, rövid érdekességekről meséltem és saját kedvenc zenéimet játszottam. Emlékszem milyen furcsának tűnt hangom számomra először visszahallgatva adásomat.

Ám szép lassan belejöttem, a ONEdirect Radioban már sokkal könnyebben mentek a műsor szerkesztések. Remek kollégákkal, barátokkal dolgozhattam együtt. A közös beszélgetős műsorok érdekes témákat rejtettek, melyekből én is sokat tanulhattam. Az élénk élet a chatfalon, mindnyájunknak sok vidám percet szerzett.

A remek interjúalanyokkal találkoztam, akik sokat adtak egy-egy beszélgetés alkalmából. A kedves hallgatók, mindig biztattak, hallgattak, és sok szeretettel vettek körül bennünket. A kedves barátok, kiket a rádiónak köszönhetően ismerhettem meg, s mai napig is jóban vagyunk. A rádióval együtt fejlődtem, tanultam a zenét, a műsorvezetést, szerkesztést, megismertem a hallgatókat, s mellette önmagamat is. Hálás vagyok életem azon időszakáért, a rádiózásért, a műsorvezetésért. Hálás vagyok, hogy részese lehettem ennek a csodának, melyet bármikor szívesen folytatok 🙂

Hálakihívás 4. nap

Kicsit szomorkásnak érzem magam. Valahogy nem úgy alakul néhány számomra fontos dolog, ahogyan azt szeretném, s ez elkeserít. Belegondolva, mindeközben észre sem veszem azt a sok jó dolgot, ami ma történt velem. Annyira el vagyok foglalva bánatommal, hogy figyelmem elsiklik a nap apró csodái felett.

Na, de vegyük számba mik is azok, hiszen van belőlük bőven. Kezdjük talán azzal, reggel csodálatos reggelit készített nekünk drága Édesanyám. Testvérem elkísérte lányomat nyílt napra a fővárosba, hogy megismerkedhessen a középiskola világával. Drága segítőnk autóval elvitt a raktárba, sőt vásárolni is tudtunk odafelé, hogy ne bringával cipekedve kelljen lemennünk.

Finom pogácsával várt Segítőnk, és két hölgyünk Piroska és Zsuzsa néni finom meleg kávéval készültek. Csodálatos időnk volt nagyon sokat haladtunk odabenn a válogatással, hajtogatással, pakolással. Zozi fiam, aki velünk jött ma, nagyon jól elvolt egész délelőtt, sokat segített, és aranyosan olvasgatott nekünk. Segítőink, mind kedvesek, segítőkészek, elfogadóak voltak velünk, ami nagyon jólesett. Reni suli után odajött a raktárba, így egy kicsit együtt lehettünk.

Délután alapozó tornára mentünk, ahol kedves Segítőnk is unokájával volt. Felajánlotta, visszahozza fiamat, így ne várjam meg. Máris mehettem segíteni a könyvek válogatásában a raktárba. Hazaérve Nagyfiam szeretettel átölelt, megpuszilt, s segített becipelni a csomagokat, elkészíteni az ételt. Anyuék megkínáltak fincsi ebéddel, így aztán jócskán bepótoltuk az elmaradt ebédet. Barátaink is beugrottak, Zozi és barátja jól eljátszott, mi is beszélgethettünk egy kicsit. Ráadásul mézédes fügét, és savanykás kiwit is ehettem, ami különösen jólesett. Hazaérve rózsaszín rózsánk gyönyörű virággal lepett meg.

Hálás vagyok a csodás napért, a sok-sok jóért, s biztos vagyok benne, amit most szomorú dolognak élek meg, csupán átmeneti állapot és ez is változni fog <3

Hálakihívás 5. nap

Ma volt a nagy nap. Meghitté teszi a mostanit is az emlékezés.

Este nyolc óra, irány a kórház. Kisfiam ma úgy gondolta nem vár tovább, hanem megmutatja magát. Orvosunk holnap államvizsgázik, így ma nincs benn, ügyeletes Doktornő lát el. Kilenc óra, s már közeledik a nagy találkozás. Fogadott Bátyám szülinapja ez a nap, sajnos ő nem érhette meg, másfél hete továbbutazott. Mécsest is gyújtottunk érte ma délután.

Hullámban jönnek a fájások, egyre sűrűbben, sétálunk fel, s alá Édesapjával. Ám kérésemre, hogy várja meg a holnapot, kisfiam picit megnyugodott. Telnek múlnak az órák, s lassan hajnalodik. Ébredezik a természet, s október 12-én 4.32-kor felsír a kisfiam Zoárd. Fájások közt beszélgettünk a Doktornővel, aki elmesélte egyik legjobb barátja is Zoárd. Zozinak becézik. Így lett kicsi fiam beceneve is Zozika. Hasamra fektették őt megszületése után, míg az őrzőben voltunk, ő jóllakott, majd mélyen a szemembe nézett, s elszunnyadt rajtam.

Ez volt a nagy találkozásunk. Azóta eltelt 9 év, igazi nagyfiú lett Zoziból, életvidám, érzékeny lelkű, empatikus, nagyon jó szívű, okos gyermek. Hálásan köszönöm a sorsnak, hogy rám bízta őt <3

Hálakihívás 6. nap

Ma csodálatos élményekkel lehettem gazdagabb. Az egyiket szeretettel osztom meg veletek. Van egy kedves Segítőnk. Régóta segít fuvarban, ruhában, mikor, mire van szükségünk. Költözés utáni kipakolásban van, mégis ma reggel is jött segíteni. Vele mentem a Boldogságcseppek raktárába, Előtte beugrott a Rádi pékség süti felajánlásaiért. Mire ideért, épp a legnagyobb dugó volt az utcánkba, az iskolába érkezők miatt. A nálam lévő felajánlásokból is vittünk magunkkal a raktárba. Ketten tuszkoltuk be az emberes nagy zsákot, mire befért a hátsó ülésre. Előre is került egy az ölembe, de végül megoldottuk.

Útközben hétköznapi dolgokról beszélgettünk, mégis sikerült vidám kacagással jobbá tenni a hangulatot. Beérve, kipakoltuk a zsákokat, külön attrakció lehetett a nézelődőknek, ám megoldottuk ügyesen. Már indult volna munkába kedves Segítőnk, amikor meglepetésként felköszöntöttük születésnapja alkalmából. Pár apróság, amit adtunk neki, ám annál nagyobb szeretettel tettük mindezt. Teljesen elérzékenyült, s nehezen induló napját sikerült örömtelibbé, boldogabbá varázsolnunk. Csodálatos embert köszönthettünk, s nem csupán neki lett szebb a napja, hiszen a mi napunkat is megszépítette öröme <3 Nagyon boldog születésnapot kívánunk Neked Pataki Tünde!


“Amikor adunk, valójában mi magunk kapunk!”

Hálakihívás 7. nap

Szülinapi buli képekben. Köszönjük fogadott Keresztapu Árpi és Csabó, hogy velünk töltöttétek. Köszönjük a finom tortát is Cila mami, Reni és Pityu papi. Vidám délután volt 🙂

Szőke Kriszta

a Boldogságcseppek Alapítvány elnöke

Ez is érdekelhet:

Rezgésszint emelése, jelentősége

Rezgésszint emelés a mindennapokbanVélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük