Hálakihívás 8 – 14. nap – hálával a szeretteinkért

Hálakihívás a szeretteink boldogságáért

Hálakihívás 8. nap

Túl vagyok a tűzkeresztségen. Tegnap az Őszikék szervezése jóvoltából Gyógyító napon vehettem részt reiki kezelőként Gödön. Az első ilyen alkalom volt számomra, s félelemmel vegyes izgatottsággal vágtam bele. Új voltam, köztük mégis mindenki szeretettel, barátsággal fogadott. Nagyon jól éreztem magam, sok érdekes, kedves embert ismerhettem meg, és sokat tanultam, legfőképp magamról. 

A nap végére félelmeim eloszlottak, s helyüket hit vette át, önmagamba vetett hit. Képes vagyok rá! A visszajelzések is segítettek ebben. Ez csupán az első lépés volt, ám elég bátorsággal töltött el a folytatáshoz. Belevágok az egyéni reiki kezelésekbe, s mindenkit várok szeretettel, aki szívesen aki megismerné ennek a kezelés jótékony hatásait. Keressetek privátban. 


Hálásan köszönöm az odaadó tanítást Anesz Tóth nek és a Főnix központnak, valamint a meghívást az Őszikék Klubnak <3

Pont ma gondolkodtam el rajta, milyen szerencsés vagyok én. Átölelhetem Édesanyám, szemébe nézve azt mondhatom neki, SZERETLEK. Ez egy csodálatos érzés. Édesanyám igazán megért, azt is amit nem mondok ki. Mindig odafigyel rám. Törődik velem, szeret és elfogad engem olyannak, amilyen vagyok. 

Megbocsátja botlásaimat, és tévedéseimet, megvigasztal, ha szomorú vagyok. Őszintén együtt örül velem. Bíztat, ha úgy érzi elakadok, mert igazán hisz bennem. Gyengéd, szeretetteljes Édesanya és fiatalos Nagymama. Mindig jókedvű és vidám. Nagy tudású, és lelkierejű, s óriási szívű Nő, aki mindig segít másokon. Akárcsak egy jó szóval, vagy azzal, hogy meghallgatja. Unokáit is hatalmas szeretettel veszi körül,sokat foglalkozik velük. Rengeteget tanultam, és tanulok ma is tőle. Ő a példaképem!

Hálás vagyok a sorsnak Édesanyámért.
Ő világ legcsodásabb Anyukája.
Mindent köszönök, s Nagyon-nagyon szeretlek Téged Anyu!

Hálakihívás 9.nap
Olykor elég egy pillanat, hogy a varázslat felbukkanjon, megszépítve a napot. Az egyik percben esetleg bosszankodtál, valami apróság miatt, a másik pillanatban pedig már a szíved szeretetbe borult, ajkad mosolyra húzódik, s arra gondolsz, bár sohasem érne véget a perc. Ám elmúlik, maga után hagyva a boldogság érzését szívedben örökül. Elfelejted az apró bosszúságokat, amelyek előtte teret nyertek. Legszívesebben kitárnád a karod s repülnél, mint a madár, hisz oly csodás az élet, ahol minden, mit szeretnél, megtörténhet.

Ahogy telik a napod további csodás pillanatokat élsz meg, barátaid, családod szeretteid körében, mert észreveszed, s értékelni tudod mindazt, mit az élet adhat számodra aznap. Ám mindehhez szükséges, volt, az a bizonyos első pillanat, ami, mint a lavina, a többit is elindítja. Segítve, hogy észrevedd, mit eddig nem láttál meg körülötted.
Köszönöm Neked a mai kedves Boldogságcseppet!

Hálakihívás 10.nap

Egy kedves baráti találkozó, olykor felkavaró felismeréseket hoz felszínre önmagunkról. Amikor azt hiszed sikerült elengedni a múltat, sikerült felülemelkedni önmagad korlátain és továbblépni egy kiteljesedett élet felé, történik valami, s rájössz, bőven van még mit fejlődni, tanulni, és változtatni.

Legfőképp önmagunkon.

Oly félelmek kötik gúzsba életed egyes részeit, melynek jelenlétéről, nem is tudsz, egészen addig, míg konkrét helyzetbe nem kerülsz. Ám ha sikerül felismerned mindezt, már fél siker. Tudatosítod magadban, hogy jelen van életedben, része hétköznapjaidban, még ha ritkán is tör elő.

Következő lépésben megpróbálod ennek okát, lelked mélyéről előhívni, s ha már rábukkantál tudatosan elengedni. A következő adandó alkalommal, hasonló szituációban tudatosan másképpen viselkedni. Mindez nem megy azonnal, ez egy komoly tanulási folyamat szerintem, s nem kell elkeseredni, ha nem sikerül azonnal. Újra és újra neki kell veselkedni, s elhinni készen állsz a változásra, s képes vagy rá. Mindez természetesen, a környezetedtől türelmet, s megértést kíván. Ám, akinek fontos vagy, s aki szeret, úgy igazán, melletted áll, s megkönnyíti a változást, mellyel sokkal boldogabbá válhat mindnyájuk élete. Hálásan köszönöm a sorsnak a felismeréseket, s az erőt a változáshoz. Kívánom Nektek, találjátok meg a változás kulcsát, s az ehhez szükséges erőt önmagatokban.

Jó tanulást, fejlődést Mindnyájunknak! <3

Hálakihívás 11.nap
Csodaszép dolgos napra virradtunk. Tudniillik, ma készítettük össze az ajándékokat. Pár napja csupán lapjával lehetett közlekedni szobámban, és lakásunk több részében az előkészített sok-sok játéktól, s a dobozoktól. Ám délutánra újra birtokba vehettem otthonunk nagy részét. Viszont a cseppraktár jól megtelt. Délelőtt ismét együtt volt a Cseppcsapat. Nem elég, hogy hétköznap sok-sok órát segítenek önzetlenül, vasárnapjuk nagy részét is feláldozzák másokért. Vidámság, jókedv, uralkodott otthonunkban. Beszélgettünk, viccelődtünk munka közben.

Mindebből természetesen a gyerkőcök sem maradhattak ki. Emitt egy labda, amott egy kisautó, plüssállatka, színes ceruza, mesekönyv, és hajas baba. Egész délelőtt válogattuk az ajándékokat, csomagoltuk, feliratoztuk, távoli borsodi települések kis lakóinak. Közben elképzeltük, mily nagy öröm lesz majd számukra a dobozkák tartalma, melyek kicsiny ajándékokkal, kedvességgel, szeretettel lettek megtöltve.

Egy-egy igazi Boldogságcsepp minden gyerkőcnek. Hálás vagyok Móninak, Juditnak, Piroska néninek, Icunak, Annának, Évikének, Kingának, Reninek és Zozinak segítségükért, s a remek hangulatért. Egy igazi családdá alakult csapatunk, melynek tagjai örömet, szeretet, barátságot, együttérzést, s odafigyelést biztosítanak egymásnak!

Köszönöm Nektek ezt a csodás délelőttöt drága Cseppek <3

Hálakihívás 12. nap
A veszteség mindig fájó érzést hagy maga után, legyen egy barátság megszakadása, egy kedvenc továbbutazása, vagy akár egyközös történet vége. Szomorúsággal tölt el bennünket, mert valami elmúlt, mi számunkra oly fontos volt. Ám ha észrevesszük a jó dolgokat, amelyeket közösen éltünk meg, s ezekre emlékszünk, máris könnyebbé válnak gondolataink. 

Eszünkbe jutnak a kedves, vidám élmények, a szeretetteli érzések, s az, hogy mennyivel többé váltunk általa, máris örömmel telik meg szívünk.Ha valami elmegy általában azért teszi, hogy valami újnak adjon helyet, mely ránk vár, ha a múltat el tudjuk engedni, s hittel, bátor szívvel tudunk a jövőre tekinteni, továbblépni. Hisz tudjuk a sors valami csodásat tartogat számunkra. Ahogy minden éjszakát csodás napfelkelte vált fel. Töröljük le a könnyeket, álljunk fel és mosolyogva vágjunk bele az újabb kalandokba, melyet az élet kínál fel nekünk 🙂

Csupán egy átlagos remek nap 🙂
Délelőtt garázsvásárt tartottunk a Cseppek raktárában. Fél kilenctől délig tartott a fagyos műszak. Rengeteg adomány érkezett, így a pakolás, cipelés némileg felmelegített. Meleg teát, és kávét kortyolgattunk óvatosan, hisz tartogatni kellett…sőt egyik kedves Segítőnk fincsi meleg pogival örvendeztetett meg bennünket. Ráadásul gyűltek a teli cipős dobozok is.

Ennek nagyon örültünk, mert aznap jött a Bhim Rao Egyesület az ajándékokért. Kolléganőm időközben kiszaladt az Ugri-bugri oviban gyűlt dobozokért. Fél egy körül sikerült bezárnunk, s Mónival, barátnőmmel-társammal hazafele beszaladtunk a Fácán ovi felajánlásáért. Hazavittük drága Piroska néninket, aki aznap is nagyon fincsi meleg kávéval örvendeztetett meg bennünket. Utána irány a Kastély ovi. Ott is felvettük az adományokat, s kettőre hazaértünk. Gyors ebéd főzés, beszélgetés és negyed négykor Móni meg is érkezett, s irány tovább. Újabb felajánlás a Fácán oviban.

Serényen bepakoltunk, és hajtottunk tovább az Önkormányzathoz. Ott felvettük az élelmiszercsomagokat, melyeket rászorult családoknak hordunk ki a jövő héten Gödön. A kocsi úgy meg lett pakolva, mintha hosszú útra utaznánk. Pedig csupán hazáig jöttünk. Nálunk kipakoltuk, s a gyermekeim behordták a szobámba osztásig itt tároljuk. Mi robogtunk is tovább, mert a Spárban is várt egy pár zsák ruhafelajánlás. Mire mindent bepakoltunk be is sötétedett. Gyors tankolás, már csörgött a telefon, Norbi hívott a Bhim Rao Egyesülettől várnak a raktár előtt. Spuri oda, már amennyire az útviszonyok és közlekedés engedte.

Üdvözlés és bemutatkozás után Norbi testvérével Károllyal érkezett (Mónit még nem ismerték) beálltak a kocsival, jöhetnek a dobozok. Telefonokkal világítottunk a vaksötétségben. 5 óra múlt mire elkészültünk. 223 gyermeknek ugyanennyi ajándékkal telt cipős doboz lett bepakolva. Emellett babaruhák, kisgyermekruhák jó pár zsákkal, s egy fogyatékos kisfiúnak ruhák, és társasjáték. A gyors fotó után, egy cigi erejéig még elbeszélgettünk, a tervekről, jövő évről. Meghívást kaptunk tőlük jövő nyárra pár napra, hogy jobban megismerhessük munkájukat, tevékenységüket. Bezártuk a raktárt, s elköszöntünk a fiúktól, akikre még jó 4 óra autózás várt. Mi pedig arra gondoltunk, ihatnánk egy jó kávét. A közép-gödi állomásnál, így leparkoltunk és megkóstoltuk az újonnan nyílt pékség kávéját. Közben beszédbe elegyedtünk velük.

Nagyon kedvesek voltak, rögvest támogatásukról biztosítottak a tulajdonosok. Vidáman búcsúztunk tőlük, s végre sok-sok fagyoskodás, rohangálás után 6 órára hazaértünk. Otthon gyermekeimmel és Édesanyámmal jót társasoztam. Tabut játszottunk és közben nagyokat kacagtunk. Vacsi, fürdcsi és esti mesélés után, szépen álomba szenderültünk. Elalvás előtt arra gondoltam, mily csodás napot zártunk, mily sok embernek segíthettünk, mily sok kedvességgel, szeretettel, odafigyeléssel találkoztunk napközben.

Hálás vagyok a sorsnak a csodás családomért, a szeretett gyermekeimért, a remek társamért Móniért, az Alapítványért, a barátaimért, az ismeretlen kedves segítőkész emberekért, az ilyen átlagos napokért, s hogy ily szuper településen élhetek mint Göd. <3

Hálakihívás 13. nap

Végre eljött a nap fát díszítünk. Előző este felmentünk a padlásra a díszekért. A karácsonyfa díszek keresése közben lányom kezébe akadt egy könyvecske.. Azt is lehozta magával. Megmutatta nekem s rákérdezett mi van benne, milyen könyv ez tele rajzokkal. Emlékkönyv, melyet már kikezdett az idő vasfoga, de a benne megbújt szeretetteljes üzenetek, még most is szívet melengetőek voltak.

Leültünk, együtt fellapoztuk, nézegettük a képeket, olvasgattuk a kedves üzeneteket. Emlékek a nyolcvanas évek elejéről, az általános iskolából. Szüleim, Emmi néni, a tanító nénim, osztálytársak, barátok írtak, rajzoltak bele valamit. Ím, hogy elrepültek azóta már az évek, lánykám is lassan felnő, s előkerül ez a könyvecske, a múlt egy apró szeretetteljes darabkája, mely ma is örömteli perceket szerez számomra. Ráadásul közelebb hoz lánykámhoz, ahogy együtt bújjuk a könyvecskét, kérdezget a múltról, a gyerekkoromról, s ő is elmesél egy-egy élményt a témához kapcsolódva. Ezáltal, még jobban megismerve egymást közelebb kerülünk egymáshoz.

Végül félénken megkérdezte, írhatna-e ő is valamit emlékkönyvembe. Természetesen, nagyon örülnék neki válaszoltam, s ő komoly munkába kezdett. Amikor megmutatta, s én elolvastam, szeretetét megkönnyeztem. Írása tükrében csodás anyának éreztem magam, s boldoggá tett a tudat, mily nagyon szeret a gyermekem.
Hálásan köszönöm a sorsnak az előkerült emléket, mely a jelent is számunkra még boldogabbá tette <3

Hálakihívás 14. nap

Ilyenkor az év utolsó napján számot vetünk évünkkel, a velünk történtekkel, a változásokkal és fejlődéssel, mely körülöttünk és bennünk zajlott. Rájövünk mi volt az ami igazán fontosnak, s meghatározónak bizonyult életünkben ez évben.

A mosolyok, a kedves szavak, víg kacajok. A vidám társasjátékozás, közös séták, vízparti és evezős élmények. Dolgos hétköznapok, baráti beszélgetések, szeretetteli érintések és ölelések, szenvedélyes csókok. Pillanatnyi emlékek, élmények, melyek gazdagítják szívünket, lelkünket, s életünket.

Időközben rájövünk, valójában, kik azok, akiknek igazán fontosak vagyunk. Vannak akik, csupán ráérő idejüket szeretnének eltölteni veled, s azok akiknek igazán fontos vagy, akik időt szakítanak rád, hogy veled lehessenek. Ezáltal megtanulod értékelni önmagad annyira, hogy azok társaságát keresd, kik Neked is fontosak, s akiknek te is az vagy,úgy igazán. Valamint lehetőleg olyanokét, kik nem szomorúságot, hanem inkább örömet, pozitív érzéseket, gondolatokat hoznak életedbe, hétköznapjaidba, Te életed, te időd,, te döntöd el kivel, hogyan szeretnéd tölteni a rendelkezésedre álló időt.

Éld az életed, éld meg az álmaid, örülj minden napnak, minden pillanatnak. Vedd körbe magad, olyan emberekkel, kik jó érzésekkel töltenek el.Tanulj meg nemet mondani, s húzd meg határaid. Légy gyengéd szeretetteljes, s határozott. Legyen minden napod örömteli és boldog!

Szeretettel ajánlom figyelmedbe előző írásomat:

Hálakihívás – rezgésszint emelő mindennapi gondolatok

Szőke Kriszta

Boldogságcseppek Alapítvány elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük