Kutyás és az életközépi válság – TE megúszhatod?

Hova lett az életkedvem?

A párkapcsolathoz két ember kell. Ahhoz, hogy egy kapcsolatban jól érezzük magunkat, nemcsak a másiknak kell jól viselkednie, vagy jól teljesítenie. Ennél még fontosabb, hogy mi saját magunk hogyan éljük meg a mindennapjainkat. Mennyire élvezzük munkánkat, életkörülményeinket, vannak-e a párunkon kívül kapcsolataink, barátaink? Mennyire vagyunk képesek valamivel feltölteni magunkat? Ettől függhet, elér-e bennünket is az életközépi válság?

Azt hihetnénk, a boldogsághoz, életkedvhez sok tényező együttese szükséges. Pedig, valószínűleg egyetlen dolgon múlik:

A mindennapjainkban elkövetett tetteink mennyire tudnak szinkronban lenni a belső elvárásainkkal? 

Az elvárásainkat pedig mi magunk tudjuk formálni. DE csak egy bizonyos mértékig, illetve tudatos hozzáállással, hosszú évek önnevelése által. Önmagunkkal kapcsolatos elvárásainkat a szüleink, pedagógusaink is formálják, sok-sok évvel az iskolapad elhagyása vagy a szüleink halála után is. Belénk égnek az általuk közvetített értékek. Mindezek ellenére lehetünk boldogok, és napi szinten fokozhatjuk életkedvünket. De nem kizárt, hogy egy-egy életunt időszaknak éppen a belénk rögzül elvárások az okai! Hogyan is lehet kilépni az életközépi válság-ból?

Nézzük, mit mond magáról Kutyás!

A Levél

Kedves SZEXtrológusok!

Életem delén vagyok életkorilag. Úgy gondolom, épp most kellene erejem teljében lenni. DE ehhez képest élni is alig van kedvem. Teljesen aszexuálisnak érzem magam.
Van egy édes párom, akivel imádjuk egymást. A szexuális energiáim valahogy elpárologtak. A kreativitásba és az állandó innovációba menekülök, de ez sem ad olyan örömöt már, mint régen. 45 éves férfiként úgy érzem magam, mint aki minimum 125 éves. Az életkedvem pont ilyen.
Egy házasságom már zátonyra futott. Akkor a kutyára fogtam, hogy nincs házasélet. Most, a kreatívkodás a “kutya”.

Mit gondoltok, mi lehet a probléma?
Hogyan tudnám visszahozni az életenergiáimat? Mi hozhatja vissza az életkedvem?

Köszönöm, hogy foglalkoztok kétségeimmel! 

Kutyás

Holicsi Fircsi üzenete a Kutyáshoz hasonló érzésekkel küzdő 40 felettieknek:

Az életút felén ez az érzés: életközépi válság?

Az általános érettségi intervallum. Az úgynevezett aranykor. A tapasztalataink az élet minőségünket kérdőjelezik meg. A változás ugyan állandó, azonban ez az első megálló az életünkben, amikor az van, hogy az elme telítődik az addig felgyülemlett információval és egy mappába kényszeríti azt. Szinte mindannyian ugyanazt a címet adjuk neki: Élet. A mai civilizációban az élet értelme vagy értelmetlensége nem adja meg azt a lehetőséget, hogy gondoskodással és felelősséggel értékeljük.

Sajnos a fogyasztói társadalom kultúrálatlan. Ebben az esetben rögtön az az értékelésünk, hogy mit nem fogyasztottunk eddig és őrült módon keressük a kielégítetlen életünk eszközeit. Jön az önpusztítás hatalmas erővel. Szex. Adrenalin bomba. Önsajnálat. Kisebb százalékban ilyenkor élik ki a gyermekkori álmaikat. Vesznek egy motort stb. Sokan hagyni szeretnének magukból valamit. A túlélési és fajfenntartó ösztöneiknek engednek. Fiatalabb párt választanak maguknak, hogy megőrizzék fiatalságukat. Legtöbbjük gyermekkel próbálja megtartani az időt. Fellép a nemzőképesség pánik jelensége.

Nagyon kevesen teszik fel helyesen a kérdést, hogy mit tettem eddig? Mit kezdjek ezzel a tudással? Mi van a halál után? Pedig bizony ez az élet értelme. Kutyás szerintem helyesen állsz a dolgokhoz és nem vesztegeted el az adott életed.

Gondolkodsz. Megálltál.

Ha megtalálod a válaszaidat, több száz életet léphetsz előre. Lesz még két megálló. Minőségét a mostani lépéseid határozzák majd meg. Az utolsó megálló a legnehezebb. Most elkezdheted könnyebbé tenni azt. Most minden kívánságod teljesülni fog. Vigyázz hogy mit kívánsz!

Asztroangyal válaszol

A válaszainkat egy videóban ITT  fogjuk közzé tenni. Addig is gyere a Párkapcsolati SZEXtrológia csoportba. Ott felteheted a kérdéseidet, amit nyíltan felvállalsz. Ha inkognitóban szeretnél maradni, akkor kérdezz az Asztroangyal oldalon az Üzenet gomb megnyomása után. Tanácsaidat, véleményedet itt a videó alatt közzé teheted! 

Köszönjük szépen hozzászólásodat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük