Bizalom – amikor látszólag minden összetört

Hová lesz a bizalom?

Nehéz feldolgozni azt az érzést, ami akkor keletkezik amikor jó hosszú ideig mindennap beszélsz valakivel, kapcsolatban vagy vele és utána egy szép napon örökre semmi. Egy hirtelen törés, hogy eltűnik az életedből az, akivel mindennap beszéltél (kamerán, hanggal, vagy csak írásban stb) És egy szép napon soha többé nem beszélhetsz vele.

Itt kezdődik az elengedés mester pillanata, ami nagyon nehéz! Ez teljesen független attól mennyi ideje ismersz valakit, ha erős volt köztetek az impulzus és már nem beszélhetsz vele többé, sehol nem is láthatod, akkor ezt belül megélni kegyetlen. Én ezért is döntöttem el anno, hogy soha senki felé nem engedem megnyílni magam, de aztán újra és újra elkövettem a hibát. Azonban a harcos ösvénye arról szól, hogyha ilyen alkalmakkor nem zársz be, hanem túlesel a dolgon anélkül, hogy sérülne a befogadó képességed, akkor újra és újra képes leszel nyílni mások felé is és sérülni is veszteség nélkül.

Egy a fontos: soha nem bízhatsz senkiben és semmiben, mert még az is, aki teljesen megbízható, egy napon maga számára is megbízhatatlanná válhat. Ha ezt megérted, többé nem fogsz csalódni senkiben, mert nem is bízol meg senkiben. Hiába is próbálja meg valaki azt bizonygatni, hogy ő megbízható, még én magamról is hogy tudom hogy megbízható vagyok, de nem tudhatom, hogy mindig az leszek e, mert amik történnek egy emberrel, az alakítja őt.

Ha megbízunk magunkban, tévedünk, mert a magunk, az az egonk és az bizony viharosan változik. De ha megbízunk a jelenlétben, akkor valami olyanba vetjük a bizalmunk, ami valóban méltó erre. Nincs is más, akiben vagy amiben megbízhatnánk, csak az, ami soha nem változik semmilyen körülmény hatására. Ilyen dolog csak egy van 🙂

Harangozó Viktor Szenge

Ez is érdekelhet:

Önvizsgálat

Szenge válaszai rovat

Az adok-kapok aránya az életünkben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük