Barbara kérdezett az Asztroangyal válaszol – SZEXtrológia felsőfokon tanácsadóitól az elhanyagoló férj ügyében

Tanácsadóink  videóüzenet – válaszát alul találod

Egy rendkívülien tipikus problémával állunk itt szemben. Környezetemben a legfőbb probléma pontosan ez: a nő sokat tenne a kapcsolatért napi szinten, de a párja nem igazi társa, hanem egy elhanyagoló férj!

A levél

Kedves Derita!

Szeretném a segítséged kérni egy nagyon kényes ügyben. Éretlen kis tininek nézhetnél a helyzet miatt, amibe keveredtem, de az adataim alapján láthatod, h nagyon nem vagyok az – és egyébként az élet más területein sem tartom magam annak.

A helyzet triviális: adott egy férj, közös otthon, közös gyerek, tizenx év együttlét. A férjem sokat dolgozik, fontos pozícióban, egy nagyon okos, intelligens férfi, akit nagyon jó embernek tartok. De bántott, sokat, sok mindennel szinte a kapcsolatunk elejétől. A figyelmetlenségével, sokszor hazugságokkal, elhanyagolással, elbagatelizálással.

Nem beszélgettünk, napközben soha nem írt egy sms-t, nem hívott fel, egy darabig próbálkoztam én, de semmi változás. Ha veszekedtünk, akarom mondani én veszekedtem, ő csak nézett rám, nem szólt semmit, másnap pedig mintha mi sem történt volna. És én ebbe szépen lassan belehaltam. A ki nem beszélt, fel nem oldott konfliktusok teljesen eltávolítottak tőle. Mint embert és mint apát továbbra is szerettem, de társként nem tudtam már gondolni rá. Az ágyban sem.

Miközben én odafigyeltem a külsőmre, ő teljesen elhagyta magát, segítettem volna, hiszen az étkezésem elég speciális a különféle érzékenységek miatt, és az edzésben is segítségére lettem volna – de nem érdekelte. Volt, h a fejéhez vágtam, h nekem is jár az, h egy esztétikus feneket fogdossak vagy csak nézzek, de ez se hatotta meg, nem volt hajlandó változtatni semmin, csak megsértődött. Egészen sokáig húztam így, mindig kérdeztem, h nem fél, h elveszít, h egyszer majd jön valaki, aki hatással lesz rám, és elhagyom őt? Azt felelte h nem, nem fél. És hát soha nem is adtam rá okot, h féltékeny legyen, nem is nagyon jártam sehová, barátnőim a világ minden részében, távol tőlem.

Megbízható vagyok és lojális, és a megcsalást a legnagyobb árulásnak tartom. Emellett ott van a közös gyerekünk, aki nekem mindennél fontosabb. Imádja az apját, és elképzelhetetlennek tartom, h elszakítsam tőle. Persze, tudom, h az sem jó, ha a gyerek azt látja, h a szülei csak élnek egymás mellett, de mindig reménykedtem, h majd változik, h megérti és átérzi, amiről sírok neki.

Aztán egyszercsak megtörtént. A munkám miatt sok fiatal vesz körül, ezt a srácot is 2 éve ismertem már, amikor egy éjjel elég erotikusat álmodtam róla. Sokkal fiatalabb nálam, úgyhogy másnap olyan zavarban voltam mellette, mint egy 16 éves  És hát el is mondtam neki, h róla álmodtam. Itt és így kezdődött. Szeretők lettünk. Gyűlöltem magam érte, mert nem pusztán a szex miatt tartottam fenn ezt a kapcsolatot. Sőt, csak a szexért nem is mentem volna bele egy viszonyba. Az a figyelem, az a törődés, rajongás, bókok, amiket ettől a fiútól kapok, végre visszahoztak az életbe.

De ez a titkolózás, ez a rengeteg szervezés, a lopott alkalmak felőrölnek. Nagyon fáraszt, de nem is tudok lemondani róla. Az elején volt bűntudatom, sokáig csak úgy tudtam találkozni a fiúval, h boroztam előtte. De a férjem ugyanolyan, mint eddig, semmit nem változtat, hiába próbálkozom, hiába vágom a fejéhez, h ő lök el így magától teljesen, nem vesz komolyan. Szerinte semmi baj nincs közöttünk  De hogy miben kérném a segítséged, igazából megmondani sem tudom. Mert a fiútól nem vehetem el a lehetőséget, h apa legyen egyszer (én nem szülhetek már), én öregszem, még ha nem is látszik, szóval esélytelen, h legyen közös jövőnk, mármint hosszú távon.

De van értelme a férjem mellett maradnom, elvesztegetve azt a kevés szép évemet, ami még hátra van?

Öregedjek meg így besavanyodva?

Vagy mindig tartsak szeretőt?

De hát az nem én vagyok.

Asztroangyal válaszol

A válaszainkat egy videóban ITT  alul láthatod. Addig is gyere a Párkapcsolati SZEXtrológia csoportba. Ott felteheted a kérdéseidet, amit nyíltan felvállalsz. Ha inkognitóban szeretnél maradni, akkor kérdezz az Asztroangyal oldalon az Üzenet gomb megnyomása után.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük