Plútó

A Plútó tanítása lyme kór esetén – ez is értem van!

A Plútó és a lyme kór összefüggései

Ritkán annyira egyszerű felfedezni a betegségek lelki hátterét, mint a lyme kór esetén. Sokszor tapasztalhatjuk, hogy a lelki háttér valójában akár generációkon át húzódó mintára utal. Ilyenkor nehéz felfedezni, mi is a probléma háttere. De a lyme az itt és most, illetve az egész eddigi élet problémáiról, konfliktusairól beszél nekünk. A Plútó egyik legegyértelműbb, és legnagyszerűbb leckéje számunkra. Én legalábbis így gondoltam, mikor felmerült, hogy lyme kórom van. 

Most a kezelés 3. hetében vagyok. Nem gondoltam, hogy ez a problémám, hiszen némi fejfájás, látásromlás és hónapok óta fennáló hőemelkedés és vizesedés volt csak a jel. A lábamon növekedő egyre hatalmasabb és hatalmasabb piros folt buzdított az vérvizsgálatra. 

Ez a folt már fél éve elkezdett lilává válni, úgy tűnt, egyszerű érgyulladás keletkezett a lábamon. De mivel később eköré nőtt egy combközéptől vádli közepéig érő hatalmas pirosság, egyre inkább valószínűvé vált, hogy itt többről is szó van.

A teszt eredményét megkapva, azonnal megkezdtük az antibiotikumos kezelést, amit ugyancsak jól bírok. A foltom már az első héten eltűnt (a lilaság csak a 2. végére), és néhány perces vándorfájásokon kívül nincs más gondom. Monhatnánk, szerencsére. De azt hiszem, itt inkább a MEGÉRTÉS szó a helyes. Remélem, más sorstársaknak is tudok segíteni a Plútó és a lyme kór összefüggéseinek megértésében. Kérdezz bátran, ha valami nem világos, és várom szeretettel az ellenvetéseidet is!

Nézzünk néhány gondolatot, ami számomra elősegítette az üzenet megértését!

A legpusztítóbb haragot azok tudják kiváltani belőlünk, akik fontosak számunkra. És ugyanakkor ők okozzák a legmélyebb sebeket.

Esther Mars

Bil Tierney: Békességben a Plútóval című könyvének bemutatójában azt írják: Ne higgye, hogy a világmindenség átka érte el a Plútó tranzitja idején. Nem, nem az átok a cél.
Hanem az átalakulás.

Ahogy a kígyó levedli a kinőtt bőrét és újat növeszt magának, úgy vagyunk képesek mi, emberek is megújulni és átalakulni. Hogyan tehetjük ezt meg? Plútó mindig hatalmas ajándékokkal érkezik, amelyeket első látásra talán nem ismer fel az ember, ám idővel bizonyosan nagyra értékeli majd, amikor saját magáról és az életről költött illúziói foszladozni kezdenek. A Plútó tranzitjait csak akkor tehetjük valóban hasznossá, ha leásunk belső konfliktusaink legmélyére, nyomozóként tárva föl azokat a kritikus ösvényeket, amelyek elvezetnek létezésünk rejtélyének megoldásáig…

Nos, az átalakulás folyamata egyáltalán nem egy élvezetes élmény! De ha értjük az okát, és megkezdjük a mindennapokba is beépíteni, amit általa tanultunk, akkor egészen elviselhető!

Mit is akar tőlem a Plútó, amiért lyme kórt hozott el tanításul?

Így ír erről a Kínai medicina portálja:

A kullancscsípés borreliosis által terjedő, baktérium okozta fertőzés. Eleinte a bőrön keresztül figyelmeztet: a bőr a határ a külvilág felé, a kapcsolatok jelzője, így az én és a külvilág között lévő konfliktusokról szól.
Aztán egy nyugalmi fázis után a fertőzés átterjed az egész szervezetre, bizonyos szervekre és az idegekre. Ezt egy alattomos és életveszélyesen mérgező kis “vámpír” harapása okozza. A kezdeti harc a felszínen zajlik, ami később továbbterjed más területekre és megtámadja a szervezet információs renderét és az idegrendszert is.
A felületes konfliktusok elvezetnek minket, a mélyben évek óta dédelgetett fesztültségeink forrásáig. Ha eléggé odafigyelünk magunkra.

Hogyan tanulhatom meg a Plútó által nyújtott leckét?

El kell ismernünk, hogy a gonoszság, alattomosság nem csak a világban, hanem saját magunkban is létezik.

Általában mindent megteszek másokért, amit csak lehet. Szervezkedek, tanácsot adok, önként, fizetség nélkül alkotok, vagy megfőzöm az ötödik fogást is, csak jobban érezze magát az, aki kér tőlem valamit.
A lábamon növő folt növekedése óta viszon határozottan érezhetően negatív gondolataim támadnak, arra vágyom, bárcsak megszabadulnék már ettől vagy attól a személytől és a párpercenkénti újabb kívánságoktól. Hiába küzdök napi szinten az energiaszintem fenntartásáért, az újból és újból leesik. Kénytelen vagyok magamra gondolni, és azt mondani: Most nem.

Itt az ideje a látszólag felületes, napi szintű kis konfliktusok megvizsgálásának, amik mögött régen felgyülemlő elhanyagolás, mellőzöttség, figyelmetlenség miatti magányérzet húzódik meg. Nem lehet tovább elbagatellizálni ezeket a mellékesnek mondott tényezőket, mert ezek már az idegeinkre mennek.

Sokszor érzem, hogy családom a végtelenségig kihasznál. Amikor pedig én kérek tőlük valamit, arra éppen nem érnek rá. Na, ennek itt a vége 🙂

Határozzuk el, hogy önszántunkból adunk (kinek és milyen körülmények között) saját energiánkból, de nem akkor, amikor nekik tetszik, nekünk pedig nem megfelelő. Nem szabad tovább az energiáinkat igénylők áldozataként létezni.

Szigorúbban kell betartanom a munkaidőmet, és az általam fontosnak tartott napitervet. Nem boríthatom fel mások miatt, hiszen akkor ki végzi el az én dolgomat?

Ez a helyzet, főleg a Skorpió havában vagy a Plútó erősen érezhető aktivitása idején elősegíti a Halállal való szembenézés lehetőségét is.

A Halállal jóban vagyok. Ami miatt maradnék, az pont az a csapat, aki napi szinten kikészít…Akkor döntsük végre el: szolgálni vagy kellemesen élni? Nem kell vagy-vagy-nak lennie, általában nem ez a megoldás. De a Plútói/Skorpiós gondolkodás ilyenkor csak erre képes.

Tehát, nincs más tennivaló, ha Lyme tüneteid vannak, mint végigvenni, milyen területen nem vagy magadra tekintettel, hol nem kíméled magadat, miben vívsz önmagaddal vagy a világgal élet-halál harcot?
Ha ez megvan, meg kell kezdeni a változtatást.

Persze, ha ez ilyen egyszerű lenne…
Ha időben fedezik fel a borreliosist, teljes mértékig visszafordíthatóak az elváltozások, általában nem lesz maradantó károsodás. Ekkor kijelenthetjük, megtanultuk a leckét.

Más esetben egyik-másik tünet nem múlik, hosszabb távon megmarad, vagy végső elváltozás történik.
Ilyenkor még tovább kell ásnunk a mélyben, az arra a betegségre, tünetegyüttesre jellemző lelki háttért átgondolva, de mindig az önfeláldozás, önmagunk iránti kíméletlenség témakörét is belevéve.

Amit leginkább tisztázni kell magunkban:

Ki élősködik rajtam, mint egy kullancs?

Néhány nagyon jó cikket találtam a témában, ezeket érdemes elolvasni. Itt találhatsz nyomravezető, tipikus képet is a csípés helyéről.

Lyme betegek információs oldala

Lyme kór tünetei, kezelése

Ha kérdésed van, keress bátran a Facebookomon a linkre kattintva. 

Szeretettel: Derita mNemos

Szívesen ajánlom figyelmedbe további cikkeimet, amik a bolygók mindennapi szimbolikájára tanítanak meg ráérezni.

A Telihold és a Szuperhold energiái

Hold Anya segíts megtalálni önmagamban a boldogságot!

Párom a tükröm és a Mars energiái

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük