Mi a pénz legfőbb szerepe az életedben?

A pénz legfőbb szerepe

Ismerős? Na igen. A pénz energia, folyik, áramlik. Valaki meg van róla győződve, hogy nem érdemli meg, valaki meg egész életét ennek halmozására teszi fel. A két véglet tisztátalan eredménnyel jár. Mesterkélt önkínzás mindkét viszonyulás. Ha valaki úgy érzi, hogy ő teljesen megveti a pénzt és távol tartja magát tőle, akkor az egyik véglet szerint gátolja a természetes áramlást. Ha valaki úgy érzi, hogy az egész élet a pénz gyűjtéséről és használatáról szól, akkor az ilyen ember a természetes áramlásnak a másik véglet szerinti gátlását követi el. Csak egy jelentéktelen aspektusát ismeri meg egész életében annak, amit a lét nagy összáramlásának hívunk, vagy más néven a teljességnek.

A lét tele van a természetes áramlás megannyi felbukkanó aspektusával. Vétek elpazarolni bármely kis kalitka jellegű látásmód fenntartására és működtetésére.

A pénz nem jó és nem rossz.

A pénz éppen olyan amilyen a te viszonyulásod hozzá.

Ha számodra a pénz koszos, akkor a látásmódod szennyezett a dolgokról.

Ha számodra a pénz tiszta, akkor a látásmódod szennyezett a ragaszkodástól.

Ha számodra a pénz tükör, akkor a látásmódod tiszta a dolgokról.

A pénz akkor tud helyesen működni, ha se meg nem veted, se halmozni nem próbálod, hanem karmikusan hagyod, hogy betöltse a feladatát. Mégpedig aszerint ami a rendeltetése.

Mi minden dolog rendeltetése? Az, hogy általa felismerjük a tudatunktól függő lét természetét.

Namaszte: Szenge

Ez is érdekelhet:

Mindenki a maga szerencséjének kovácsa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük