A gyermeki agresszió háttere és kialakulásának okai

A gyermeki agresszió fokozódásának oka igen összetett kérdés.

Fotó: Pinterest

A szülői szeretetlenség (ami öröklődik),

a szülők válása,

a virtuális ingerek (internet),

a mozgásszegény életmód,

a környezeti hatások,

élelmiszeripar és gyógyszeripar természetellenes anyagai, stb.

sokat ártanak, és erősítik az elégedetlenséget és frusztrációt a gyermekben.

Mozaik családok és a gyermeki agresszió

A családok igen nagy része elvált, mozaik család ma már. Ez óriási terhet ró a gyermekekre és a szülőkre is. Az elvált fél-család nagyon sok konfliktus forrása, mert egy elvált családba belépő külső személy nem a társa gyerekébe szeret bele (az neki idegen), valamint a gyermek igen sokszor igyekszik kitúrni a belépőt, mert az neki idegen.

Az anyák sokszor nem tudnak igazán szeretetet adni (ők is örökölték ezt), és alapvetőn csak nevelő gondoskodó funkciót töltenek be, a nevelő apa/anya pedig nem képes nevelni a párja gyermekét, mert egymásnak idegenek. Ezek a kevert család viselkedési mintái és általuk okozott stressz genetikusan öröklődik tovább a felnövekvő generációba, ahol tovább játsszák ezt a szerepet, és nagy valószínűséggel elválnak, vagy meg sem házasodnak.

Fotó: Pinterest

A látszat világ és a gyermeki agresszió

A virtuális világ motiválatlanná teszi a gyerekeket. Fizikai szinten felgyülemlik testükben a virtuális tevékenységek hatására a stressz és agresszió, ami nem talál levezetésre mozgás hiányában.

Fotó: Pinterest

Az iskolában tovább butítják egymást, még inkább lehúzzák egymást (egymást másolva) a képzeletük valótlan világában, ahol semmit se kell tenni a dolgokért, csak gombokat nyomogatni. A másik réteg, aki céltudatosabb, az pedig a látszatra hajt. Legyen meg mindene (valódi belső érzések nélkül), pénz, , jó állas, kocsi, külsőleg mutató társ. De igazi tartalom ott sincs.

A csak nagyon röviden említett néhány folyamat mind a gyermeki (később, a gyermekből, mint szülő) agresszió fokozódását okozhatják.

Természetesen mindig van megoldás. Az önismeret mellett a családállítás, meditáció, hipnózis és számos alternatív módszer segít feloldani az ősök által örökített mintákat. Ez sosem egy egyszerű feladat, de érdemes nekiállni!

Hamar okoz AHA-élményt A megértés iskolája, amiről beszámolókat itt olvashatsz. Jelentkezni rá a professzor úr nevére kattintva lehet!

Fotó: Pinterest

Professzor Bókkon István 

További írásait az Emberlelkek rovatban találhatjátok. 

A témában érdemes lehet elolvasni, hogy látják a Gyermeki agresszivitást a nagycsaládos anyukák.

illetve, hogy mit gondolnak a MIRON holisztkus életmód-program többi tanácsadói arról, mik a gyermeki agresszivitás okai és a stresszoldás lehetőségei?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük