SZORONGÓ VILÁG

A virtuális filmek, celebek és reklámok világa még tovább növelte a szorongást, mert annak akarsz megfelelni, amit látsz, és hamis, felszínes illúziókat táplálsz a valós életről.

A kapcsolatok nem arról szólnak, mint a filmekben, hogy tip-top vagy mindig. Reggel felébredéskor szuper hajjal, sminkelve, vigyorogva, hogy sosem vagy beteg és fáradt, sosem vagy nyűgös. Ezért veszélyes a vizuális világ, a filmek, ahol manipulálnak téged tudattalanul.

A szorongás sokszor lelki zűrzavar és zavarodottság, úgy érzed, hogy élettered korlátok közé van szorítva, és vágyaid megfojtanak. Másoknak akarsz megfelelni, hogy szeressenek (önbizalom hiány). Ködös a világ, önbizalmad elszáll, a reménytelenség nő. Valami bekövetkezésétől félsz.

Szabadságod keresed, mégis közben fulladozol. Tudattalanul megfullasztod az embereket magad körül. Kell és muszáj szavak jellemzőek. Ezek a helyzetek persze valójában általában nem léteznek, a múltból (családból, szülőktől, nevelésből) jönnek ennek érzelmi alapjai. Általában a gyermekkorban keresendők az okok. Szenvedéstől félelem, szeretett személy elvesztése, elhagyatottság, nem szeretnek, bántanak, szigorú erőszakos anya, erőszakos apa vagy nevelő apa stb.

Sokan éltek már sok évet kapcsolatokban, de ott is általában erős megfelelés volt. Mindenki azt hiszi, hogy a párkapcsolatokban kezdeni kell valamit a másikkal, az egy gát vagy börtön, szórakoztatni kell a másikat, mindig szórakoztató legyek, mindig beszélgessek, érdekes legyek, vidám legyek, legyen miről beszélgetni, nem engedheted meg, hogy elhagyd magad. Ezek is szorongó gyermekkori mintákból erednek.

Ha sokáig élsz egyedül, pláne elszoksz a társas élettől. Aki egyedül él, az öntörvényű lesz, képtelen alkalmazkodni, és a látszat szabadságában lelke boldogtalan. Az alkalmazkodás, az nem megfelelés. A kölcsönös alkalmazkodás valójában fejleszt, és növeli a boldogság és harmónia szinted, ha őszinte vagy magadhoz és őszinte kommunikáció van a felek között.

Nem ahhoz kell bátorság, hogy egyedül élj, hanem hogy társas kapcsolatban!!!

A szinglik Amerikából eredt növekedő manipulált világa, önző, alkalmazkodásképtelen, és semmi felelősség nincs benne. Nézd meg Japánt, ahol a technikai társadalomban a szinglik aránya óriásira nőtt. A japán fiatalok 40 % mind a párkapcsolatot, mind a szexualitást elutasítja. Persze szuper telefonja még a szegényeknek, hajléktalanoknak is. Így esik majd szét a világunk.

Prof. Bókkon István

Ez is érdekelhet:

Önsajnálat – nincs ennél nagyobb ellenséged az életben!

SZER-ETET

Az élet élvezetére való tudatos törekvés

Öröklött családi minták – és amit kezdhetünk velük






Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük