A szokások vagy TE döntesz?

Életünk minden percében döntünk. Döntünk arról, hogy még alszunk, vagy éppen felkelünk már. Döntünk arról, megmosakodjunk-e előbb vagy inkább máris az ébresztő kávénk után eredünk. Észre sem vesszük, hogy a napi rutinban hány ezer MEGSZOKOTT döntés épül be. Egyszer ezek elkezdéséről döntöttünk, most pedig már csak simán elvégezzük, mert megszoktuk. DE ha valamiért úgy érezzük, gondoljuk, hogy ezek a szokások már nem hasznosak a számunkra, dönthetünk másként is.

Amikor valaki nehéz helyzetben él, beteg vagy bármilyen lelki vagy anyagi konfliktus miatt kínlódik, sokszor dönt rosszul. Akár arról is, hogy egy már nem hasznos szokást megtart az életében.
Hosszú időn keresztül ezek a szokások leegyszerűsítették az életünket, természetes, hogy ragaszkodunk hozzájuk. Amikor valamilyen konkrét ok miatt, mondjuk egy egészségi probléma kialakulása okán, át kell alakítani a szokásainkat, nem egyszerű, hiszen ez plusz energiabefektetést igényel. Ezt a plusz energiát valahonnan ki kell nyerni. Ha rossz passzban vagy, szinte képtelenségnek tűnhet kilépni a szokások fogságából. Igazi kihívás lehet egy egyszerű, akár naponta egy alkalmat jelentő rutin elhagyása is.
Felnézek azokra, akik képesek erre. Akár a napi kávéjukról, akár a dohányzásról vagy zsíros ételek fogyasztásáról kell lemondaniuk. Ha pedig nem is kell, csak önerőből, külső kényszer nélkül teszik ezt, igazi hétköznapi hősök a szememben.

Amikor kisgyermekünk születik vagy költözünk, új munkahelyet, iskolát, másik kapcsolatokat építünk, egyidejűleg új szokásokat is ki kell alakítanunk. Ha önszántunkból vesszük nyakunkba életünk nagy változását, akkor lényegesen könnyebben vesszük fel ezeket. Ha ránk kényszerítik a változást, akár egy nem kívánt terhesség vagy egy más módon megélni kívánt helyzet miatt, akkor minden nyögvenyelősebben megy. Ilyenkor a nemszeretem dolgok miatt rosszabbul döntünk, mintha azt a helyzetet jól tudnánk megélni.

Vagyis a hozzáállásunkon kell változtatni.

Sokszor van, hogy elég valamit átkattintani magunkban, hogy ugyanazt az előzőleg szörnyűnek vélt helyzetet egy igazi lehetőségként tudjuk értékelni. Van, amikor több lépésben lehet ezt elérni. De a helyzet kulcsa mindig a hozzáállásunk, és hogy megtalálod-e a JÓ HOZZÁÁLLÁSHOZ VEZETŐ KAPCSOLÓT.

Ezt akár el is képzelheted magadban. Meditáció előtt/alatt vagy relaxált állapotban adj a feloldhatatlannak tűnő helyzetedhez egy képet, ami Számodra kifejezi az adott helyzetet. Ha ez megvan, képzeld el, hogy ezt a képet egy kapcsolóval, egyetlen pillanat alatt egy fényesebb, ragyogóbb, színesebb helyzetté tudod alakítani. Ha azonnal nem is hat, de pár napon belül érezni fogod a változást, és egyre több felismerés fogja segíteni a helyes döntések választását, hogy a megfelelő szokások at alakíthasd ki.

Ez a módja annak, hogyan lehet a szarból várat építeni 🙂 Találd meg a pocsék helyzetben is a lehetőséget, és ragadd meg! Ne szaladj el előle. Amíg menekülsz, utólér. De ha már szembenézel vele, és elkezded elemezni, mit is lehet ezzel kezdeni, sokkal jobbá válik a helyzeted!

Sikeres építkezést, helyes szokásokat kívánok! Remélem, minden nap, egyre inkább, egyre szebb és illatosabb építőanyaggal tudod életed perceit alakítani!

Ajánlom figyelmedbe a Rezgésszint emelés a mindennapokban című írásomat. Hasznos, amikor a napi túlélésért kell küzdeni…

Nekem sikerült, már többször is az életben. A legnagyobb kényszerítő szokásváltoztató erő, Miron fiam születése volt. Talán tudjátok, ő down szindrómás. Egy kis ideig sajnáltam magamat, picit szomorkodtam az elveszettnek hitt remek lehetőségek miatt. Aztán a kromoszóma eredmény megérkezése estéjén azt kérdem segítő angyalaimtól, hogy találjuk ki, mit is lehet ebből a helyzetből kihozni. Ekkor már nem sajnálkoztam magunkon, hanem kész voltam a változtatást megélni. Reggelre egy kész terv került a fejembe arról, mit is kell tennem. Megkaptam a MIRON program csomagját. Csak ki kellett bontanom ezt az ajándékot, hogy megélhessük azt a csodát, amit csak egy MÁS gyermek tud adni szüleinek. Ezt az ajándékot szívesen átadom Nektek is. Megtaláljátok egy-egy darabkáját az ONLY +21 Facebookos oldalunkon.

Szeretettel: Mészárosné Kis Edit / Derita

Ez is érdekelhet:

Önsajnálat – nem létezik ennél nagyobb ellenséged!

Minden nap energiahiánnyal küzdesz? Hogyan lehet ezen segíteni?

Fogyatékkal egészen

Ha tudatosan vállaljuk be a nehézséget, az mindenképpen kifizetődik

SNI gyermeket nevelő családok – Nektek is jár a figyelem!

Share Button

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.