Konditermi szelfi

Itt a péntek, úgy döntöttem, ma átmegyek idétlenbe és lövök nektek egy klasszikus konditermi szelfi t. A nyaralások miatt feljött egy kis zsír a hasamra, de sebaj, majd leadom.

Az öncélú egoista és nárcisztikus magamutogatás mellett azért más célom is van ezzel a képpel. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy miért érdemes foglalkoznunk magunkkal és ápolnunk a testünket.

Sokszor hallottam srácoktól szakítás után, hogy na most elmegyek konditerembe, kigyúrom magam és összeszedek egy csajt. Mindig értetlenül álltam az ilyen kijelentéseket hallva, mert nekem sohasem volt motivációm az, hogy a lányok miatt nézzek ki jól. Elsősorban mindig is magam miatt akartam jól kinézni. Tovább megyek, a feleségem utálja az izmos pasikat, hosszú évek kellettek hozzá, mire megbarátkozott az alakommal. Számtalanszor felhívta a figyelmemet arra, hogy neki a vékony magas srácok tetszenek, nőjek még pár centit és fogyjak le.  Mindezek viszont engem egyetlen percig sem bizonytalanítottak el. Ahhoz, hogy igazán szeretni tudjam magamat, nekem szükségem volt arra is, hogy a testem úgy nézzen ki, ahogy szeretném, hogy kinézzen. Fontos volt, hogy erősnek érezzem magamat és egészségesnek.

A sportok hatására megtanultam büszkén belenézni a tükörbe és ezáltal a többi ember szemébe is. Régebben csináltam heti három gyúrást, 2 akrobatikát és még egy futást vagy úszást, de mára kicsit lehiggadtam. Ma már csak 3 gyúrást csinálok, ami öltözéssel és utazással együtt hetente 5 órát vesz el az életemből és még a 65 éves apukámmal is találkozom közben, mert együtt edzünk.

A sport számomra egy életforma. Amikor megszületett a fiacskám, akkor sem volt opció, hogy abbahagyjam. Én azt szeretném, hogy büszke legyen a belső tulajdonságaim mellett az alakomra és a fizikai erőmre is. Lehet, hogy ez hiúság, de nem bánom. Fontosnak tartom, hogy a fiam szemében mind fizikailag mind mentálisan hiteles férfi lehessek, azt pedig a jelenlegi életmódommal tudom csak kivitelezni.

A heti három sport mellett figyelek a kajálásra, viszek be még vitaminokat, meg ásványi anyagokat. Nem viszem sem az edzést, sem az egészséges életmódot túlzásba, nem mérek meg írok mindent, elég fejben odafigyelni, hogy kb. jó és változatos legyen az, amit megeszek.

Hogy mi köze van mindennek a boldogsághoz és a szenvedélyhez? Rengeteg. Számomra boldogság az, hogy úgy nézek ki, ahogy kinézek és annyi erőm van, amennyi van. Amikor pedig éppen 130 kilót nyomok fekve, az szenvedély nélkül rajtam maradna, vagy meg se próbálnám. A maximális erőkifejtés a lelket is fejleszti, nem csak a testet. Éppen ezért mindenkinek azt javaslom, hogy az életkorának és a habitusának megfelelően válasszon valami sportot/testmozgást magának és csinálja. A heti 168 órából 5-öt igazán fel lehet áldozni az egészség oltárán. Ha nem tudod, hogy hogyan indulj el, vagy merre menj, írj rám nyugodtan. Ilyen kérdésekben is szívesen segítek!

Gondolom már láttátok, de ezt a sportvideót tavaly forgattuk. Erre is igen büszke vagyok. Katt ide a videóért.

Amennyiben segítségre van szükséged elindulni ezen az úton, írj rám nyugodtan, vagy tegyél fel itt egy nyilvános kérdést, de a könyvemet is el tudod olvasni. Itt találhatsz róla infókat.

Gilján János életmód-, párkapcsolati és szexuál coach

Ez is érdekelhet:

Csillagszerelem

Vénusztangó +18

A boldogságba vetett hit jelentősége

A boldogság kockázatos – TE is megérdemled!

Az élet élvezetére való tudatos törekvés

 

 

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük