Gyermekfejlesztési tanácsadás horoszkóp-elemzéssel

Egyik egészséggel kapcsolatos szülőcsoportba ezt írta egyik anyuka:

Kisfiam tervezett és várva várt gyermek. A kiírt dátumnál hamarabb burkot repesztettek, megindították, de a nyakára tekeredett köldökzsinór miatt császárral született.
Még nem volt egy hetes, amikor az orvosunk eljött vizitelni, és rácsodálkozott, milyen “figyelmes” baba, úgy tekintget a világra, mintha már néhány hónapos lenne.
Aki csak találkozik vele, megjegyzi, milyen különleges, sokkal érettebb, mint a kortársai.

Valóban elég hamar érdeklődést mutatott a zene, a hangszerek, Csaba Királyfi, a könyvek, és a rajzolás iránt.
Örökmozgó, huncut, minden lében kanál, vidám, sokat és hangosan nevető, egészséges, kiegyensúlyozott gyermek.
Minden érdekli, de semmi nem köti le a figyelmét.

Ami a “probléma”… már pocakban is állandóan izgett-mozgott, ez azóta sem csillapodik. Alvása (ha van, mert ritkán és keveset alszik születése óta) rendkívül felületes, álmában is aktív, tevékeny. Többen megjegyezték, ilyen hiperaktív gyereket még nem láttak (bár ez ebben a korban még viszonylag normálisnak mondható). Folyamatosan keresi az ingereket, ha nincs, csinál. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem tud lelassítani, elcsendesedni, küzd az elalvás ellen. Olyan érzetet kelt bennem, mint az az ember, aki tudja, hogy rövid az élet, ezért gyorsan és sokat akar élni.

Ebből adódik az aggodalmam.
Anyai szívem megnyugvást keres: tényleg csak életkori sajátosságról lenne szó és teljesen normális a gyermekem, vagy van valamilyen különleges adottsága (ha igen, hogyan támogathatom?), vagy beteg, esetleg tényleg rövid életnek néz elébe? (Hasonló állásokkal rendelkezett több, fiatalon elhunyt híresség is…)

Köszönöm, ha meglátásaitokkal segítetek közelebb jutni a megoldáshoz.

Az elemzés:

Dávid horoszkópjában a tűz és víz játszik nagy szerepet. Az Ikrek asc. ura a Nyilasban önmagában is könnyedséget, meggondolatlanságot, extra energikusságot mutat. Ezen felül a Skorpió Hold és Mars együttállása is azt jelzi, a tűz és a víz harmóniájára kell nagyon törekedni az érzelmek és idegrendszeri egyensúly megőrzéséhez egyaránt.

Tehát, alapvetően a következőkre figyelj:

A lelki nyugalomhoz kell neki a víz. Ezért, esti fürdés naponta, vízhangok elalváshoz, akár egész éjjel mehetnek az eső, vagy a tengermorajlás. Nagyon fontos, hogy sokat igyon, lehetőleg vizet! Ez azt jelenti, hogy számára az ideális vízbevitel (mint mindenki másnak is) a testsúlykilogrammonként 30 ml. Ennél több lehet, legfeljebb 500 ml-rel, de kevesebb ne legyen!

A Hold és a Mars gyorsan mozgó égitestek, akár kétnaponta képesek fényszöget alkotni egymással. Így nem nagyon van nyugalmi időszak. Tehát, általánosságban mindig figyelni kell a fűtő-hűtő ételek egyensúlyára is. Ezekről bővebben a keresőbe írva olvashatsz. Ha sok fűtőt adsz neki, akkor egyre energikusabb, izgatottabb lesz. Nyáron mindenképpen kerülni kell a fűtését, mert extra könnyen túlhevülhet! Minden nap sok gyümölcsöt adj neki, mert az hűti a szervezetet, főleg a lédús gyümölcsök. Készíthetsz neki sűrűn gyümölcslevest. Én nagyon valószínűnek gondolom, hogy tejérzékeny lehet, pont a Hold-Mars fényszög miatt, főleg rejtett családi stresszhelyzetek időszakában okozhat ez neki nagyobb gondot.

Mindenképpen a napi pancsija legyen meg, hamar tanítsátok meg úszni. Viszont vigyázni kell nagyon rá, mert a vizes közeg hirtelen eseményeket is kiválthat az életében. A legjobb megelőzés, ha biztonsággal tud úszni. Akár babaúszásra is érdemes lenne vinni.
Nagyon kell nála arra figyelni, mikor alszik. A túlfáradtság miatt egyre inkább nem akar aludni. Nálunk, a legkisebbik (5 gyermekem van, 26 és 3 év közöttiek) kizárólag teljes sötétben tud elaludni. A legkisebb fény is ébren tartja. Igen, vannak napelemes gyerekek 🙂

Amikor már szavakkal is jól ki tudja magát fejezni, magától csökken ez a nagy feszültség benne. Csak bírjátok ki füllel 🙂 Nagyon sokat, szépen, választékosan fog beszélni!

Mészárosné Kis Edit / Derita

a MIRON program fejlesztője

MIRON program:

EpigeneKids – Fejlesztések kicsiknek

Ara Rauch – logopédia, meditáció (gyermek és felnőtt), nevelési tanácsadás

Gál Rita – humán gyermek-terápia, rajzelemzés, gyermekmeditáció

Mészárosné Kis Edit/ Derita – asztrológia, babafejlesztési és párkapcsolati tanácsadás

Parents – Fejlesztések nagyoknak és felnőtteknek

professzor Bókkon István – ősök mintáinak tudatosítása, kapcsolatok megértése és harmonizálása, tudományos előadások közérthetően

Gilján János – életmód-, párkapcsolati és szexuál coach

Szabó Emese – lovas coaching, önismeret, motiváció, lóval asszisztált tréningek

Szőke Kriszta – auratisztítás, csakra harmonizáció, reiki kezelés embereknek és házi kedvenceknek

Thuri Bea pszichológia, kineziológia, reiki, mandalakészítés, festmények

Varga Zsolt Myrddin – földgyógyászat, kirándulások, energetikai feltöltés

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük