Évszaki jelcsoportok

Egy horoszkópot nézve mélyrehatóbb asztrológiai tudás nélkül is nagyon sok alapvető megállapítást tehetünk annak gazdáját illetőleg. Megismerhetjük a természete alapjait, megkaphatjuk jellemzésének “hangulatát”. Hangsúlyozom azonban, csak alapok, ezeket mág nagyon sok tényező módosíthatja! Nézzük, miről is van szó! Elég, ha az állatövi jeleket ismerjük, de azokat sem muszáj nagyon. Pusztán egy kört kell négy részre osztanunk, ami tizenkét szeletre tagolódik, tehát minden negyed három részből áll. A Zodiákus egy-egy jeléből. Ezekben helyezkednek el a bolygók, amelyeknek most a szimbolikus jelentéseik nem fontosak. Azt kell csak megnéznünk, hogy melyik negyedben található a legtöbb. Ezt a négy körcikket az évszaki jelcsoportok asztrológiai szimbólumát, a négy évszakként kell elképzelni. Az első természetesen a tavaszt jelenti. Ide tartoznak sorrendben a Kos, a Bika és az Ikrek. Mit is jelent ez, az egyén, a horoszkóp tulajdonosa szempontjából?

A tavaszi jelcsoport

A tavasz óriási energiával rendelkezik (még mindig az emberünkre gondolunk, ezek csak szimbólumok). A Kos a kezdeményezés, az akarat. Mindent elkövet, hogy biztosítsa magának az életfeltételeket. Leginkább magával van elfoglalva. A Bika kicsit lassabb, de megfontoltabb is. Az élethez szükséges anyagi dolgok megteremtésében érdekelt, mondhatjuk nyugodtan, ő inkább begyűjt. Így lehet, hogy a tavaszban lévő lendület, teremtőerő mindössze mondjuk egy bevásárlóközpontig tart. A negyed soronkövetkező jele az Ikrek. Ő az ismeretekre veti rá magát. Jelszava a “mindent tudni akarok”. Ez a tudásvágy nem annyira a mély, alapos ismeretszerzésre, hanem inkább a mennyiségre, a minnél szerteágazóbb megismerésre irányul. A fentiekből következően megállapíthatjuk, hogy annak az embernek, akinek a bolygói nagyobb része a horoszkópjának a tavaszi jelcsoportjába esik, alaptermészete a kezdeményezés, a tettrekészség. Azonban a céljait leginkább a saját maga érdekeinek rendeli alá. Nézzünk meg egy példát!

A nyári jelcsoport

Ide tartozik a Rák, az Oroszlán és a Szűz. Itt is az a lényeg, hogy egy jelentősebb bolygókupac essen ebbe a három jelbe egy horoszkópban, és akkor elmondhatjuk, hogy…
…a nyár sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottab mint a tavasz. Már nem veti bele magát olyan vehemenciával az életbe, mint az előző bolygócsoport gazdája. A felületes szemlélő akár lagymatagnak, vagy egyenesen lustának is nevezhetné. De nem, ő inkább kényelmes. A Rák a visszahúzódást, az Oroszlán a méltóságos tempót, a Szűz pedig az aprólékos alaposságot jelenti. Talán a Szűz rész mozdul ebből a hármasból leginkább, de ő is pusztán azért, mert úgy érzi, snassz ha nem tesz valamit. Tehát emberünk horoszkópjának alaphangját nem a kapkodás fogja jellemezni. Sokkal inkább a megfontolt viselkedés, kimért magabiztosság (ami persze lehet, hogy csak látszat), a komótos tempó. Talán ő az a bizonyos Pató Pál. Esetleg hagyja magát ringatózni az élet tengerén, vagy rosszabb esetben sodortatni magát az árral. Ne feledjük, ezek csak az alapok!

 

Az őszi jelcsoport

Melynek tagjai a Mérleg, a Skorpió és a Nyilas. Lássuk hát, hogy képzeletbeli emberünk milyen “alaphangokkal” rendelkezik ezen negyed alapján!
Az ősz a betakarítás ideje. A visszavonulás kezdete. Itt már nincs helye sem a szertelen csapongásnak, sem pedig a henyélésnek. A Mérlegben benne van a vidámság, és a társaság utáni vágy is. A kapcsolatteremtést egy magasabb szintre emeli, mint a tavaszi Ikrek. A Skorpió visszafogottságra, elmélyülésre tesz hajlamossá. Nem szereti a tétlenséget, vagy a harsányságot. A Nyilasban lévő lendület leginkább a szellemi témakörök irányába hat. A távoli, a megfoghatatlan, a messzeség megismerésének vágya hajtja. Céljait is ezek alapján választja. Nos, ez az ember már valószínűleg tudja, hogy mit miért tesz. Őt nem csak az anyagi javak megszerzése, és azok élvezete motiválja. Sokkal inkább a világ előremenetelén való munkálkodás. Nem okoz neki gondot a társasága, sőt igényli azt. Miközben magáról szinte sohasem árul el semmit, aközben szívesen foglalkozik a mások ügyeivel, lelkével, gondolataival. A tudást, amit megszerzett, örömmel osztja meg embertársaival. Nem csak a jelenben él, hanem gondol a jövővel is.A téli jelcsoport

A Kostó kezdve ez az utolsó negyede kedvenc körünknek. Itt a Bak, a Vízöntő és a Halak jel látható. Vajon milyen hangulatot áraszt az a horoszkóp, ahol ebben a szakaszban találunk nagyobb mennyiségű bolygót? A tél mindhárom jelben másként mutatkozik meg. Mégis mindegyik a visszahúzódás magas fokú megnyilvánulása. Itt nem elmélyülésről, hanem befelé fordulásról kell beszélnünk. Kapcsolatok, tevékenység szinte minimális. Megérkeztünk a mozdulatlanságba. A Bak a puritán magány, az anyag összezsugorodása, megkövesedés, a fagy. A Vízöntő a saját ideáiban való elmerülést, és az azokból kiszakadás képtelenségét jelenti, a szellemi rugalmatlanságot. A Halak szinte már nem is e világon van. Lelkében eggyé vált a mindenséggel. Hogyan mozdíthatna itt a Földön bármit is? Nahát, ez így egy kissé komorra sikeredett. Azonban most sem szabad elfelejteni, hogy csak alaphangokról van szó. Az egész horoszkópot egységében vizsgálva, még minden sokat módosul, és árnyaltabbá válik. Arról nem is beszélve, hogy sok horoszkópban nem is biztos, hogy nagycsoport bolygót találunk egy ilyen körrészben. Ezért az egyén, már eredendően összetettebb személyiség. Ő is jól tudja, hogy mit miért tesz. Pontosabban, mit miért nem. Leginkább ahhoz a – számomra kissé furcsa, több vallásban is fellelhető tanításhoz tudnám hasonlítani, hogy csak legyél nyugodtan szegény itt a Földön, majd “odaát” meglesz mindened. Mielőtt bárki is megbántódna, sietek leszögezni, hogy nem az elmélettel van gondom, hanem a megvalósításával. De beszéljünk inkább a vizsgált egyénünkről! Nehezen mozdul, vagy tesz valamit. Mindig meg tudja indokolni miért is habozik, érvei jó felépítettek, ám lehet, hogy a kiindulási pont teljesen téves. Határozottnak tűnik kívülről, miközben magában ő sem igazán érti, miért is nincs kedve gyakorlatilag semmihez. Míg a tavaszt a könnyedség, a lendület, a telet az elnehezülés, a egy helyben állás jellemzi.

Az Asztroangyal Facebookos oldalán az Üzenet gombra kattintva bővebben tájékozódhatsz online asztrológiai klubunk indulásáról és működéséről. Kezdők és rutinos asztrológusok is jelentkezhetnek. Testközelivé hozzuk az évszaki jelcsoportok értelmezésétől kezdve az általános szimbolika jelentéséig mindent. 

Szeretettel: Derita

Ez is érdekelhet:

Moren 10 pontja és a házak értelmezése

Csillagszerelem rovat
Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük