BUMERÁNGHATÁS, IMAGINÁCIÓ és ENGEDD MEG A VÁLTOZÁST

Bumeránghatás

Miért nem jó, ha másokra haragszunk, másoknak rosszat akarunk, rosszat képzelünk el róla, mert úgy véljük, ő meg mások tehetnek mindenről életünkben? Először is, életünk minden történéséért magunk vagyunk a felelősek, mi hoztuk létre a velünk történteket általában tudattalanul, mert a karma tudattalanul fejti ki hatását. Sok előre megírt tapasztalással születtünk le, amíg ezeket nem vállaljuk fel, addig ez benne tart minket a múltban. A bosszús gondolatok, harag mások felé, mind egy energiaörvényt indít el, ami visszahat ránk is. Sok tudományos kísérlet igazolta, ha valakire gondolunk, akkor  a másik ember agyában, bármilyen messze is legyen, alig kimutatható kis EEG jelek is megjelennek.

Tehát, ha valakit folyamatosan érzelemmel utálsz, mérges vagy rá, vádolod, bármi, az neki is árt és neked is árt éppen ugyanúgy, mert energiaörvény indul be, ami visszahat rád. Ezt neveztem el bumeránghatásnak. Ismeritek a bumerángot, mikor jól dobod el visszatér hozzád. Természetesen, ha valakire szeretettel gondolsz, akkor a hatás az ellenkezője. Elősegíti hogy a másik és te magad is az életben helyedre kerülj. Mert az utálattal tartják az emberek egymást a múltban. Kezdd el, légy te az aki, szeretettel gondol arra, aki ártott neked, és meglátod változnak majd a dolgok.

Ide tartozik az is, ha szeretnéd, hogy egy helyzet megváltozzon, akkor el kell engedni a múltat, elfogadva, felvállalva, elengedve, ami történt, ami komoly munka, tudom. Az új valósághoz, jövődhöz folyamatosan új képeket kell elképzelned a kívánt jövődről hittel, és elfogadással. Hamvas Béla nagy hangsúlyt fektet az imaginációra. Ami nem gyerekes, ifjú, romantikus képzelődés, nem álmodozás. Ismerve már magad és lelked, annak igényeit, akkor folyamatosan, rendszeresen hittel elképzeled, milyen más életet szeretnél megtapasztalni, mint amit eddig.

Ahhoz, hogy új életed elképzeld, ahhoz tudatosítanod kell a családi mintáidat, félelmeidet, ezeket elengedni, mert ezektől félsz, hogy ugyan úgy jársz majd. Amíg a régi tapasztalásaid képeiben élsz addig az fogva tart. Fogadd el, ami volt, tanulj belőle, és képzelj új jövőt magadnak! De sose abból indulj ki, hogy régen nem sikerült, mert akkor ismétled a sikertelenséget. A jövőddel kapcsolatos imaginációkat (amikor elképzeled azt, amit szeretnél), lefekvés előtt vagy mielőtt felébrednél teljesen érdemes végezni. Persze, ez nem 1-2 nap, akár hónapok, évek is lehetnek.

Ide tartozik az is, hogy ha azt szeretnéd valaki, valami változzon, akkor engedd meg neki a változást (bárki légyen is). Ne azt képzeld el, hogy ez olyan szerencsétlen marad, mint amilyen mindig volt, mert ezzel a bumeráng hatás révén gátolod magad és a másikat is, – messziről is – hogy változzon. Sose azt nézd, valaki honnan jött, hanem hová tart, engedd meg neki!

Professzor Bókkon István 

Ez is érdekelhet:

Emberlelkek rovat – professzor Bókkon István írásai, gondolatai, filmajánlója

Mazsolázó – cikkek a tudomány és ezoteria világából


Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük