A Szuper Szex

Szerintem sikerült a kiválasztanom a leghülyébb címet ehhez az íráshoz, de nem jutott eszembe frappánsabb. Arról fogunk ma beszélgetni, hogy mitől lesz igazán jó egy együttlét az én véleményem és tapasztalataim szerint. A cikk megírásához a motivációt ismét a saját életemből merítettem. Megfigyeltem, hogy annak ellenére, hogy szinte azonos lelkesedéssel ugrunk bele egy-egy együttlétbe a párommal, mégis nagy különbségek lehetnek abban, hogy mennyire sikerül “mélyre” mennünk az élményeink minőségében. Elgondolkodtam, hogy ez az eltérés miért lehet és összefoglalom nektek amire jutottam, mitől válik szuper szex -szé az együttlét.

Azt vettem észre, hogy az élmények intenzitását elsősorban nem az időtartam, az alkalmazott technikák, vagy a szeretkezés vehemenciája határozza meg. Ezek mind csak kiegészítő kellékek, de nem ezeken múlik a lényeg. Természetesen egy túl rövid (vagy akár túl hosszú) időtartam, egy rosszul megválasztott technika, vagy egy, nem az adott pillanathoz igazított vehemencia tönkre teheti a szeretkezés minőségét. De mégsem ezek a legfontosabb komponensek. Én azt tapasztalom, hogy a kulcs abban van, hogy mennyire tudunk ráhangolódni a partnerünkkel közösen megélt szexuális összhangra.

Hogy mit értek ez az összhang alatt? Az alábbi két pont segítségével próbálom szemléletessé tenni:

1. Mennyire tudok kapcsolódni magamhoz. 
Ezalatt azt értem, hogy mennyire tudok ráhangolódni a saját érzéseimre, mennyire tudom kikapcsolni a racionális gondolataimat, a nap eseményeit és mennyire tudom befogadni és megélni a saját gyönyörömet. Ezen múlik az is, hogy mennyit tudok adni a másiknak magamból.

2. Mennyire tudok kapcsolódni a másikhoz.
Ezalatt azt értem, hogy mennyire tudok rákapcsolódni az ő érzéseire, rezdüléseire, változásaira és gyönyörére. Ezen múlik az is, hogy a kettőnk közötti egység érzésére mennyire tudok ráhangolódni.

Azt vettem észre, hogy úgy minden tizedik szeretkezésünk valamiért egyértelműen jobb és mélyebb, mint a többi, pedig kb. “ugyanazt” csináltuk. Természetesen nem csináljuk ugyanazt, de a lényeg nem az alkalmazott technikák mibenlétében van, hanem abban, hogy akkor és ott milyen minőségű összhangot sikerült teremtsünk egymás között és mennyit tudtunk adni egymásnak önmagunkból. A szex egy társas játék, csak annyira lehet sikeres az egyik, amennyire sikeres a másik is. Ez azt jelenti egy durva de szemléletes példával élve, ha én az adott este 10-ből 8-as vagyok, de a párom nem tud jól ellazulni és ő csak 10-ből 4-es, akkor a szeretkezésünk is csak 10-ből 4-es lesz. Csodát akkor tudunk tenni, ha mindketten 10-ből 8-10 körül vagyunk. Ahhoz hasonlít ez, mint amikor páros táncot ad elő egy pár. Csak annyira lesz szép az eredmény, amennyire mindketten jók az adott pillanatban.

Ezek után azonnal felmerül a kérdés, hogy mit tehetünk, hogy ezt az összhangot és egymásra hangoltságot fokozni tudjuk. Az egyik kézenfekvő megoldás természetesen az előjáték kellő minőségű és hosszúságú kivitelezése. Amennyiben elegendő időt hagyunk arra, hogy az agyunk átváltson normál üzemmódból szex üzemmódba, akkor ez jó eséllyel sikerülni is fog. Viszont ha siettetjük a folyamatokat, akkor könnyedén bukás és egy rossz (vagy legalábbis nem annyira jó) tapasztalat lehet a dologból.

Ugyanakkor viszont azt tapasztalom, hogy az előjáték önmagában nem elég. Pontosabban nem elég a behatolás előtt 10-20 percet egymásra hangolódni. Én azt javaslom, hogy éljünk úgy, mintha az egész életünk egy előjáték lenne. Nap közben bármikor lehet a másik kedvében járni, akár kis kedvességekkel, figyelmességekkel, ajándékokkal, beszélgetésekkel, közös programokkal, intim pillanatokkal, stb. Amennyiben úgy töltjük a napunkat, mintha a párunkat meg szeretnénk hódítani, akkor jó eséllyel nem fogja teherként megélni a szexuális közeledésünket sem. Amikor pedig minden sikerül és tényleg maximális az egymásra hangolódás, akkor onnantól már tényleg “csak” jó technika kérdése, hogy a partnerünket és önmagunkat is a csillagok közé reptessük.

Egy jó előkészítés önmagában már nem is fél, de inkább háromnegyed siker. Azt remélem mondanom sem kell, hogy mindez csak akkor működik, ha viszonzás is van a partner részéről, ha csak az egyik fél töri magát a másikért, abból nem fog jó dolog kisülni sajnos.

Amennyiben érdekelnek még további gondolataim a témában, ajánlom a könyvemet, melyben elég jól összefoglaltam a tapasztalataimat.

Gilján János életmód, párkapcsolati – és szexuál coach

Ez is érdekelhet: 

Intim torna a szexuális öröm fokozásáért – nőknek

Szexuális élet a gyermekvállalást követően

Mit tegyél, ha vágyadban minden más szerepel, csak a párod nem?

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük