A szerelem felvállalása

Egy újabb érdekes témával érkeztem ma hozzátok. Talán úgy tűnik, hogy a mai témánk nem mindenkit érint de én azt gondolom, hogy sokkal többen érintettek, mint elsőre gondolnánk.

Mit jelent a szerelem felvállalása?

Kezdjük az alapoknál. Ott kezdődik, amikor tini korunkban szerelmesek leszünk és felmerül a kérdés, hogy mit kezdjünk ezzel az érzéssel? Elmondjuk a szerelmünk tárgyának? A családunknak? A barátainknak? Egyáltalán fel merjük vállalni önmagunk előtt? Számtalan tini van, aki valamilyen külső nyomás hatására nem meri felvállalni az érzéseit, csak sodródik az árral. Természetesen nem csak a tinik érintettek, számtalan felnőttre is jellemző lehet ugyanez a probléma. Jómagam például a haveroknak megfelelés és az önmagam előtt felvállalni képtelenség miatt elég sok kapcsolatot buktam fiatal koromban. Hogy miért? Mert a kemény férfi nem lehet szerelmes, az kemény, nem tudtátok?

Az eddigiek alapján meglehet, hogy legyintesz egyet, hogy rád ez a probléma nem vonatkozik és soha nem is vonatkozott. Ez eddig rendben van, de a szerelem felvállalásának van egy másik aspektusa is. Én azt is felvállalásnak tekintem, ha egyszer felvállalod a szerelmet, és utána minden nap újra és újra felvállalod azt.

Mit értek ezalatt?

Sokan felvállalják egy évig vagy kettőig, aztán nem foglalkoznak vele többet és hirtelen azon kapják magukat, hogy már nem a szerelmükkel, hanem egy idegennel élnek együtt. Éppen ezért tartom fontosnak, hogy minden nap újra és újra felvállaljátok a szerelmeteket, mert az fog erőt adni ahhoz, hogy minden nap újrateremtsétek magatoknak és a párotoknak.

Mit értek felvállalás alatt?

Bármit, ami neked/nektek fontos. Felvállalni önmagatok előtt a szerelmet, a párotok előtt és a környezetetek előtt. Ahogyan ti szeretnétek. Te hogyan tudnád újra és újra meggyőzni magadat és a párodat, hogy szerelmes vagy most is belé? Természetesen nem hazugságra gondolok, hanem a valós érzelem felvállalására, ezért ez a módszer haldokló kapcsolat megmentésére sajnos nem alkalmas, inkább megelőzésre jó. A hosszútávon virágzó szerelem kulcsa röviden és egyszerűen fogalmazva szerintem ez. Természetesen ennek csak akkor van értelme, ha ugyanezt a felvállalást megteszi a párod is. Vállaljátok fel mindketten a szerelmeteket minden nap újra és újra. Úgy önmagatok előtt, ahogyan egymás és a külvilág szemében is. Ha egyek akartok lenni, teremtsétek meg az egységeteket és tartsátok meg az utolsó pillanatig.

Amennyiben további gondolataim is érdekelnek még a szerelemről, a könyvemben találsz még eleget.

Gilján János életmód-, párkapcsolati és szexuál coach

Érdekelhet még:

Csillagszerelem

Vénusztangó +18

Férfi orgazmus-játék – ami a hétköznapin túl van…

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük